(Weekend)werkzaamheden knooppunt Holendrecht

We bouwen bij knooppunt Holendrecht een nieuwe fly-over en breiden de bestaande viaducten uit. In het weekenden van 19 tot 22 mei brengen we de laatste liggers voor de binnenbochten van de viaducten aan. Daarnaast vernieuwen en verbreden we dit weekend het wegdek van de verbindingsboog van de A2 richting Utrecht naar de A9 richting Diemen.

Weekendwerk: Inhijsen liggers boven A2

Van vrijdag 19 mei 22:00 uur tot maandag 22 mei 5:00 uur hijsen we liggers in boven de parallelrijbaan van de A2 richting Utrecht. Voor het inhijsen van de liggers werken we met meerdere kranen. Om de kranen op de rijbanen op te kunnen bouwen, verwijderen we ter plaatse een stuk geleiderail.

 

Na het weekend werken we de dekken af. Hiervoor werken we ook in de nacht tussen 23:00 en 5:00 uur van maandag 22 mei tot en met woensdag 24 mei en van maandag 5 tot en met donderdag 8 juni.

Weekendwerk: Asfalteren verbindingsboog

Van vrijdag 19 mei 22:00 uur tot maandag 22 mei 5:00 uur vernieuwen en verbreden we het wegdek van de boog die de A2 richting Utrecht verbindt met de A9 richting Amersfoort/Almere. We leggen dan ook nieuw wegdek op de liggers die we deze winter aan de zuidkant van het viaduct inhesen. Het laatste stuk van de verbindingsboog, bij de aansluiting van de op de A9, verleggen we een stukje naar het zuiden.

 

Als voorbereiding op deze werkzaamheden verwijderen we in de nacht van donderdag 18 mei tussen 23:00 uur en 5:00 uur barriers van het viaduct. Vanaf vrijdagavond frezen we oud asfalt, brengen we nieuw asfalt aan en werken we de weg af met onder andere blijning, borden en geleiderail.

 

Op maandagochtend rijdt het verkeer over de nieuwe rijstroken. Hiermee maken we ruimte om ook de uitbreiding in de binnenbocht af te kunnen werken.

 

Nachtwerk: Inhijsen liggers nieuwe fly-over

De komende periode bouwen we de fly-over die de A9 verbindt met de A2 richting Utrecht af. Vanaf dinsdag 30 mei hijsen we hier de laatste liggers in. Dit doen we in 12 nachten, we werken dan steeds tussen 23:00 en 5:00 uur. Tijdens de werkzaamheden is de verbindingsboog tussen de A9 en de A2 richting Amsterdam afgesloten voor het verkeer.

 

De werkzaamheden voeren we uit op:

  • Dinsdag 30 mei tot en met vrijdag 2 juni
  • Maandag 19 tot en met woensdag 21 juni
  • Donderdag 29 en vrijdag 30 juni
  • Woensdag 5 tot en met vrijdag 7 juli

Hinder door werkzaamheden

Het inhijsen van de liggers en de werkzaamheden aan de weg kunnen zorgen voor geluidsoverlast. Mogelijk ondervindt u in de nachten ook hinder van de verlichting van de bouwplaats.

Afsluitingen 19 – 22 mei

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, is tijdens het weekend de parallelrijbaan van de A2 richting Utrecht afgesloten ter hoogte van knooppunt Holendrecht. Ook de verbindingsboog van de A2 richting Utrecht naar de A9 richting Diemen is dicht (zie afbeelding 2). Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A10 en de A1, verkeer voor de A9 wordt omgeleid via op- en afrit 3, Abcoude.

Meer Informatie

Bouwbericht – werkzaamheden knooppunt Holendrecht