Weekendwerkzaamheden viaduct A9 Beneluxbaan

Nachtelijke en weekendwerkzaamheden viaduct A9-Beneluxbaan

Het viaduct A9-Beneluxbaan is de afgelopen maanden aan de zuidzijde verbreed. In het weekend van 2 februari aanstaande vindt er een verkeerswissel plaats, waarna het verkeer op de A9 van het nieuwe viaduct gebruik zal maken. Ter voorbereiding op de verkeerswissel voeren we de komende weken een aantal werkzaamheden uit tijdens de nacht.

Wat merkt u ervan?

Geluid- en trillingshinder

  • De nachtelijke werkzaamheden in de komende weken ter voorbereiding van de verkeerswissel, brengen naar verwachting zeer beperkte geluidshinder met zich mee. We maken een zandbed, waarop EPS blokken worden aangebracht. De EPS blokken maken onderdeel uit van de ondergrond van de weg. Het is lichter dan zand of steen en brengt daarom minder druk met zich mee op de fundering.
  • Daarnaast verplaatsen we komende week in de nacht de barrier op de A9 tussen de oprit 5 Amstelveen-Stadshart en de afrit 4 Amstelveen/Ouderkerk aan de zuidzijde van de A9. Door de barrier te verplaatsen, creëren we extra werkruimte op de A9 om de verkeerswissel voor te bereiden.
  • Tijdens de weekendwerkzaamheden vinden er werkzaamheden plaats die meer geluidsoverlast met zich meebrengen. Vrijdag 2 februari op zaterdag 3 februari in de nacht worden er barriers verwijderd en asfalt gefreesd. Zaterdag overdag bereiden we de asfalteringswerkzaamheden voor, denk hierbij aan het uitvoeren van grondwerkzaamheden en materiaaltransport. Mogelijk vinden er zaterdag overdag ook nog freeswerkzaamheden plaats. Zaterdagavond en -nacht worden de onderlagen van het nieuwe asfalt aangebracht. Op zondag 4 februari plaatsen we overdag de barriers weer terug. In de nacht van zondag op maandag brengen we de deklagen van het nieuwe asfalt en de nieuwe wegmarkering aan.

Verkeershinder

  • Om de verkeerswissel mogelijk te maken, is de A9 tussen knooppunt Badhoevedorp en knooppunt Holendrecht aan de zuidzijde afgesloten vanaf 2 februari 2024 20.00u tot 5 februari 2024 05.00u.
  • In datzelfde weekend is de A9 aan de noordzijde tussen knooppunt Holendrecht en de afrit Amstelveen-Stadshart ook afgesloten tussen vrijdag 2 februari 20.00u 2024 tot zaterdag 3 februari 08.00u.
  • Tussen zaterdag 3 februari 08.00u en maandag 5 februari om 05.00u is er één rijstrook afgesloten aan de noordzijde van de A9 tussen de oprit Amstelveen/Ouderkerk en de afrit Amstelveen Stadshart.
  • Tijdens de weekendwerkzaamheden maken we gebruik van de poort aan de Burgemeester Rijnderslaan. Mogelijk is het daardoor iets drukker ter hoogte van dit punt, dan u gewend bent.

Meer informatie

  • Vragen over de werkzaamheden kunt u stellen via vragen@veenix.nl
  • Meer informatie over de werkzaamheden aan de A9BAHO vindt u op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl
  • Via onderstaande QR-code kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van het project
  • Voor vragen of opmerkingen over het project kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002
  • Ook bent u van harte welkom in Belevingscentrum Amstelveen InZicht, geopend op woensdag t/m vrijdag en iedere eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Amstelveen InZicht is gevestigd op Stadsplein 103 te Amstelveen, boven de bibliotheek.