Werkzaamheden A9 en sloop brug over de Amstel

Sloopwerkzaamheden noordzijde brug over de Amstel

In het weekend van vrijdag 25 tot maandag 28 oktober verleggen wij de rijbaan voor verkeer richting Badhoevedorp naar het zuiden. Na dit weekend, vanaf maandag 28 oktober, rijdt het verkeer richting Badhoevedorp over deze rijbaan en starten wij met de sloop van de bruggen en viaducten aan de noordzijde van de A9. In deze brief informeren wij u over wat deze werkzaamheden voor u als bewoner betekenen. Maar eerst willen wij u attenderen op de verbouwing van ons informatiecentrum Amstelveen Inzicht en een informatieavond waar we de sloopwerkzaamheden verder toelichten.

23 september – 7 november: Verbouwing Amstelveen Inzicht

Van 23 september t/m 7 november wordt het informatiecentrum van de gemeente Amstelveen verbouwd. Zie tabel 1 voor de planning en de gevolgen voor de openingstijden.

Periode

Werkzaamheden

Impact op Werkplekken

Maandag 23 september t/m Zaterdag 5 oktober

Start demontage

Het centrum is gesloten maar de entree is open voor vragen

Maandag 7 oktober t/m Vrijdag 18 oktober

Heropbouw

Kenniscentrum volledig gesloten

Maandag 21 oktober t/m Donderdag 7 november

Gedeeltelijke heropening

Het centrum is gesloten maar de entree is open voor vragen

November

Officiële opening, info over openingsdatum maken wij later bekend

Volledige opening

 

8 oktober: Informatieavond

Op dinsdag 8 oktober, van 17.00 tot 18.00 uur, organiseren wij een informatieavond in onze keet aan de Rondehoep Oost over de sloop van de brug over de Amstel. De keet is het witte containergebouw direct ten zuiden van de brug over de Bullewijk. Zie afbeelding 1 en 2 voor de locatie van de keet in blauw. Aanmelden kan door een mail te sturen naar vragen@veenix.nl. Het is mogelijk om bij de keet te parkeren.

21 tot en met 29 oktober: Voorbereidende werkzaamheden voor sloop eerste helft van oude brug over de Amstel

Op maandag 21 oktober starten wij met voorbereidende werkzaamheden voor de sloop van het eerste deel van de oude brug over de Amstel. In tabel 2 lichten we toe hoe we slopen en welke hinder dit met zich meebrengt. De werkzaamheden vinden plaats tussen 7.00 uur en 19.00 uur. 24 oktober: Werkzaamheden op- en afrit A9 richting Schiphol aan de Burg. Boersweg Op donderdag 24 oktober 20.00 uur starten wij met nachtelijke werkzaamheden aan de afrit voor verkeer uit de richting van knooppunt Holendrecht en de oprit van de A9 richting Schiphol bij de Burgemeester Boersweg. Deze worden hiervoor afgesloten. U kunt de op- en afrit van de A9 richting Schiphol bij Stadshart Amstelveen nog wel gebruiken tot vrijdag 20.00 uur. Hierna vinden aansluitend de hieronder genoemde werkzaamheden plaats, waarvoor de hele noordelijke rijbaan richting Schiphol tot maandag 28 oktober 5.00 uur gesloten is.

25 tot en met 28 oktober: A9 richting knooppunt Badhoevedorp dicht vanwege werkzaamheden nieuwe zuidelijke rijbaan

In het weekend van vrijdag 25-28 oktober verleggen wij de rijbaan voor verkeer richting knooppunt Badhoevedorp naar het zuiden zodat de oude noordelijke rijbaan vrij komt. Daarna starten we met de sloop van de bruggen en viaducten aan de noordzijde. We werken van vrijdag 25 oktober 20.00 uur tot maandag 28 oktober 5.00 uur aan een stuk door. In tabel 2 vindt u de mate van hinder van de werkzaamheden.

30 oktober tot en met 31 januari: Sloop eerste helft van oude brug over de Amstel

Op donderdag 30 oktober starten wij met sloopwerkzaamheden. Deze sloopwerkzaamheden gaan door tot eind januari. In tabel 2 lichten we toe hoe we slopen en welke hinder dit met zich meebrengt. De werkzaamheden vinden plaats tussen 7.00 uur en 19.00 uur.

Wat merkt u ervan?

Geluidshinder

Dagdeel en datum

 

Werkzaamheden

 

Locatie

 

Mate van hinder

Maandag 21 oktober t/m dinsdag 29 oktober

 

Klaarmaken werkterrein en drijvende platformen plaatsen op de Amstel

 

Brug over de Amstel

 

Het klaarmaken van het werkterrein zorgt voor matige geluidshinder.

Donderdag 24 oktober 20.00 uur t/m maandag 28 oktober 5.00 uur

 

Verwijderen van de vangrail, barriers en asfalt om oprit op nieuwe rijbaan aan te sluiten

 

Oprit A9 richting Schiphol aan Burgemeester Boersweg

 

Het verwijderen van de vangrail en het asfalt zorgen voor forse geluidshinder. Het verwijderen van de barriers zorgt voor matige geluidshinder.

Vrijdag 25 oktober 20.00 uur t/m zaterdagochtend 5 oktober

 

 

Verwijderen van de vangrail, barriers en asfalt om huidige rijbaan op nieuwe rijbaan aan te sluiten

 

 

A9

 

Het verwijderen van de vangrail en het asfalt zorgen voor forse

geluidshinder. Het verwijderen van de barriers zorgt voor matige geluidshinder.

Zaterdag 26 oktober overdag Grondwerkzaamheden en asfalt aanbrengen A9 We verwachten dat de grondwerkzaamheden en het aanbrengen van asfalt minimale geluidshinder veroorzaken.
Zaterdagavond en -nacht 26 op 27 oktober Asfalt oude rijbaan verwijderen* A9 Het verwijderen van het asfalt zorgt voor forse geluidshinder.
Zondag 27 oktober overdag Grondwerkzaamheden en asfalt aanbrengen A9 We verwachten dat de grondwerkzaamheden en het aanbrengen van asfalt minimale geluidshinder veroorzaken.
Zondagavond en -nacht 27 op 28 oktober

Asfalt oude rijbaan verwijderen*

Barriers plaatsen en wegmarkering aanbrengen

A9

Het verwijderen van het asfalt zorgt voor forse geluidshinder.

Het plaatsen van de barriers en aanbrengen van wegmarkering zorgt voor matige geluidshinder

Woensdag 30 oktober Asfalt oude brugdek verwijderen Brug over de Amstel Het verwijderen van het asfalt zorgt voor forse geluidshinder.
Donderdag 31 oktober t/m vrijdag 20 december Slopen deel van oud brugdek Brug over de Amstel Het slopen van het oude brugdek zorgt voor forse geluidshinder.
Maandag 23 december t/m vrijdag 31 januari Slopen landhoofden en deel oude fundering Brug over de Amstel Het slopen van de oude landhoofden zorgt voor forse geluidshinder.

Tabel 2: Werkzaamheden in detail. Deze planning is onder voorbehoud.

*In verband met de volgorde van de werkzaamheden en de beschikbaarheid van onze uitvoerders, vinden deze werkzaamheden plaats in de nacht. Helaas kunnen we daardoor niet voorkomen dat u hinder ondervindt van de werkzaamheden.

Beperken van geluidshinder nabij uw woning 

De sloopwerkzaamheden veroorzaken forse geluidshinder. Wij begrijpen dat dit vervelend kan zijn voor u. Waar mogelijk nemen we maatregelen om de hinder te beperken. Zo worden de uitgehesen liggers (betonnen balken) bijvoorbeeld wel kleiner gemaakt op locatie om ze te kunnen vervoeren maar elders vermalen. Dit voorkomt langdurige forse geluidshinder en beperkt stofvorming.

Verkeershinder 

Tijdens de sloop gebruiken we groot materieel. Om de veiligheid van de weggebruikers en onze medewerkers te waarborgen is het noodzakelijk om de onderdoorgang Amsteldijk Zuid af te sluiten voor al het verkeer van maandag 21 oktober 7.00 uur tot en met vrijdag 31 januari 19.00 uur. Het parkeerterrein van de Kruidfabriek blijft bereikbaar. Tabel 3 geeft een overzicht van de omleidingen. Zie afbeelding 1 en 2 voor omleidingsroutes.

Wanneer

Geldende omleiding

Omschrijving

Maandag 21 oktober 7.00 uur tot en met vrijdag 29 november 19.00 uur

A

Al het verkeer wordt omgeleid via onderdoorgang Burgemeester Boersweg

Donderdag 24 oktober 20.00 uur t/m maandag 28 oktober 5.00 uur

A

Op- en afrit A9 richting Schiphol aan Burg. Boersweg gesloten.

Vrijdag 25 oktober 20.00 uur t/m maandag 28 oktober 5.00 uur

A

Gehele noordelijke rijbaan A9 richting Schiphol gesloten

Zaterdag 30 november 7.00 uur tot en met zondag 1 december 19.00 uur

B

Fietsers en voetgangers worden omgeleid via onderdoorgang Burgemeester Boersweg.

Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via onderdoorgang Beneluxbaan wegens werkzaamheden aan viaduct Burgemeester Boersweg

Maandag 2 december 7.00 uur tot en met vrijdag 31 januari 19.00 uur

A

Al het verkeer wordt omgeleid via onderdoorgang Burgemeester Boersweg

Tabel 3: Overzicht omleidingen

Omleidingskaartje. Afsluiting onderdoorgang Amsteldijk Zuid van 21 oktober tot eind januari.

Afbeelding 1: Omleiding situatie A

 

 

Afbeelding 2: Omleiding situatie B (alleen in het weekend van 30 november en 1 december.)

Actuele hinderkaart

QR-code die linkt naar de actuele hinderkaart

 

 We streven altijd naar een betrouwbare planning. Toch kan het voorkomen dat we door tegenslagen later starten dan we communiceerden. Op onze digitale hinderkaart houden we de actuele planning bij. Ook kunt u hier in meer detail lezen met welke werkzaamheden we bezig zijn. De hinderkaart kunt u bekijken door de camera op uw telefoon op de hier rechts weergeven QR-code te richten en vervolgens op de gele link te klikken.

Meer informatie

  •  Vragen over de werkzaamheden kunt u stellen via vragen@veenix.nl
  • Meer informatie over de werkzaamheden aan de A9BAHO vindt u op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl
  • Via onderstaande QR-code kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van het project • Voor vragen of opmerkingen over het project kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002
  • Ook bent u van harte welkom in Belevingscentrum Amstelveen InZicht, geopend op woensdag t/m vrijdag en iedere eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Amstelveen InZicht is gevestigd op Stadsplein 103 te Amstelveen, boven de bibliotheek.