Werkzaamheden bij Kantershof tijdens afsluiting A9

In de maand april vinden er veel werkzaamheden plaats ter hoogte van de wijk Kantershof. Het nieuwe deel van de Brug over de Gaasp wordt aangesloten op de snelweg, er wordt een deel van de wisselbaan gemaakt en de tijdelijke rijstroken aan de zuidzijde van de A9 worden afgemaakt. IXAS werkt deze maand veel in de weekenden en nachten. Met dit bericht informeert de bouwcombinatie u over de werkzaamheden en hinder die ze mogelijk geven.

Wisselbaan maken

IXAS maakt als eerste onderdeel van de tunnel het wegdek van de middelste tunnelbuis: in de toekomst wordt dit de wisselbaan. Deze wisselbaan wordt vanaf 2 mei 2016 gebruikt voor snelwegverkeer. Op veel stukken ziet u de wisselbaan al liggen. Ter hoogte van Kantershof moet deze nog helemaal worden gemaakt. Dit betekent dat we de komende maanden heipalen voor de wanden van de wisselbaan aanbrengen en damwandplanken in de grond trillen.

Tijdelijke rijstroken

Aan de zuidzijde van de huidige A9 (Gaasperdammerweg) maakt IXAS tijdelijke rijstroken waar een gedeelte van het snelwegverkeer over rijdt tijdens de bouw van de tunnel.

Weekendwerk april

Twee weekenden zijn nodig om het verkeer te verplaatsen van de huidige A9 naar de tijdelijke rijstroken. In het eerste weekend van vrijdag 1 tot en met maandag 4 april neemt IXAS de A9 richting Diemen onder handen. Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, is de snelweg in de richting Diemen tussen knooppunt Holendrecht en Diemen afgesloten voor alle verkeer.

 

De rijbanen richting Holendrecht zijn in het tweede weekend van vrijdag 8 tot en met maandag 11 april aan de beurt. Ook dan is de A9 afgesloten voor alle verkeer, maar ditmaal in de rijrichting Holendrecht. Kijk op het Online Bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat voor de omleidingsroutes.

 

Bouwbericht – Werkzaamheden wisselbaan Kantershof (PDF)