Werkzaamheden knooppunt Muiderberg

De voorbereidende werkzaamheden zijn gestart voor de bouw van de nieuwe spoorbrug en vier nieuwe viaducten bij knooppunt Muiderberg. Waar wordt wanneer aan gewerkt?

Weekendwerkzaamheden

Voor de bouw van de landhoofden van de nieuwe spoorbrug (5) worden tijdelijke hulpbruggen aan het begin en het einde van de bestaande brug geplaatst. Deze werkzaamheden vinden overdag en ‘s nachts plaats tijdens het weekend van vrijdag 10 oktober 22.00 uur tot en met maandag 13 oktober 5.00 uur. Gedurende dit weekend is er tussen Almere en Weesp geen treinverkeer.

Avond- en nachtwerkzaamheden

Werkzaamheden aan de verbindingsboog (1) en het Googviaduct (2) vinden plaats in de avonden en nachten van maandag 13 oktober tot en met vrijdag 17 oktober 2014 en maandag 20 oktober (reservenachten dinsdag 21 oktober en woensdag 22 oktober) tussen 21.00 uur en 05.00 uur. Dit gebeurt ‘s nachts om de doorstroming overdag te handhaven.

Omleiding IJsselmeerweg

Om ruimte te maken voor de aanleg van de nieuwe busbaan (3) langs de A6 wordt de IJsselmeerweg (parallel aan de A6) verlegd. Voor deze verlegging wordt de IJsselmeerweg vanaf het bedrijf Den Ouden tot aan de aansluiting Muiderberg afgesloten van maandag 13 oktober 06.00 uur tot en met vrijdag 17 oktober 2014 22.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via de Amsterdamsestraatweg en aansluiting Naarden West. Gele borden ter plaatse geven de omleiding aan. De IJsselmeerweg blijft voor het fietsverkeer toegankelijk.

Hinder

U kunt, als gevolg van de werkzaamheden, geluids- en/of trillingshinder ondervinden. Wij proberen de hinder zo veel mogelijk voor u te beperken.

 

Alle genoemde data zijn onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden en weersinvloeden.

Informatie

Heeft u een vraag of een klacht, belt u dan met het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat 0800-8002 (ma t/m zo 06.00-22.30 uur).