Werkzaamheden kruispunt Keizer Karelweg in oktober en november

Verleggen kruispunt Keizer Karelweg ter hoogte van de A9

Op de huidige locatie van het kruispunt Keizer Karelweg ter hoogte van de A9 moeten we de ‘bak’ van de verdiepte ligging nog bouwen. Om ruimte te maken, schuiven we het kruispunt (ook wel DDI genoemd) een stukje op naar het westen, waar nu nog een open bouwkuip ligt. Voordat we dat kunnen doen, moeten we eerst een deel van de nieuwe overkapping Stadshart bouwen. Op de overkapping komt het kruispunt te liggen.

Kruispunt Keizer Karelweg drie lange weekenden dicht

Voor bovenstaande werkzaamheden moeten we het kruispunt bij de Keizer Karelweg drie lange weekenden afsluiten:

Wanneer?

Afgesloten voor wie?

Globale werkzaamheden

Donderdag 10 oktober 20.00 uur tot maandag 14 oktober 5.00 uur

Afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel gebruik maken van de kruising

Asfalt verwijderen aan noordkant Keizer Karelweg, kabels en leidingen verleggen, tijdelijk asfalt aanbrengen

Donderdag 7 november 20.00 uur tot maandag 11 november 5.00 uur

Afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel gebruik maken van de kruising

Asfalt verwijderen aan zuidkant Keizer Karelweg, kabels en leidingen verleggen, tijdelijk asfalt aanbrengen

Donderdag 21 november 20.00 uur tot maandag 25 november 5.00 uur

Afgesloten voor al het verkeer. Er is een pendelbus beschikbaar voor voetgangers en fietsers.

Wegdek klaarmaken voor gebruik

Zie op de laatste pagina van deze brief een kaartje met omleidingen.

Wat gaan we doen in de afgesloten weekenden?

  • Twee weekenden kabels en leidingen verleggen

Er liggen veel kabels en leidingen onder het huidige kruispunt Keizer Karelweg ter hoogte van de A9. Deze moeten verlegd worden voor de bouw van de verdiepte bak. Ze komen straks te liggen in het wegdek op de overkapping. In het eerste weekend verleggen we de kabels en leidingen aan de noordkant van het viaduct. Tijdens het tweede weekend doen we dit aan de zuidkant van het viaduct.

We werken beide weekenden (10-14 oktober en 7-11 november) van donderdag 20.00 uur tot maandag 5.00 uur dag en nacht door. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het verwijderen van asfalt, graven en het opnieuw aanbrengen van asfalt.

  • Verplaatsen kruising Keizer Karelweg ter hoogte van A9 naar dak overkapping Stadshart

Na het verleggen van de kabels en leidingen kunnen we de nieuwe kruising inrichten. Deze overlapt deels met het oude wegdek, waardoor het kruispunt niet gebruikt kan worden. We verwijderen stukken asfalt en brengen asfalt aan voor het nieuwe deel van het wegdek, plaatsen markering, verlichting, verkeerslichten en bebording. Na het weekend zal het verkeer over een deel van de overkapping Stadshart rijden. We werken dit weekend van donderdag 21 november 20.00 uur tot maandag 25 november 05.00 uur dag en nacht door.

Wat merkt u ervan: geluidshinder

Het verwijderen van asfalt kan forse geluidshinder geven voor de directe omgeving. Deze werkzaamheden staan voor de eerste twee weekenden gepland in de nacht van donderdag op vrijdag. Voor het derde weekend is de planning nog niet bekend en informeren we u op een later moment over het verwijderen van asfalt. Verder is er bouwverkeer aanwezig. Dit valt mogelijk meer op in de nacht, omdat er dan weinig andere omgevingsgeluiden zijn. Bewoners die in aanmerking komen voor compensatie, ontvangen hier een aparte brief over.

Beperken geluidshinder

Om geluidshinder te beperken hebben wij de afspraak met onze onderaannemers dat zij bij het achteruitrijden witte ruis gebruiken in plaats van de hinderlijke achteruitrijpiepjes. Het is gebleken dat er niet altijd aan deze afspraak kan worden voldaan. We zijn daar extra alert op. Sommige machines hebben alleen achteruitrijpiepjes in verband met veiligheid, zoals hoogwerkers. Deze worden bovenstaande weekenden ook ingezet.

Meer informatie

  • Vragen over de werkzaamheden kunt u stellen via vragen@veenix.nl
  • Meer informatie over de werkzaamheden aan de A9BAHO vindt u op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl
  • Via onderstaande QR-code kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van het project
  • Voor vragen of opmerkingen over het project kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002
  • Ook bent u van harte welkom in Belevingscentrum Amstelveen InZicht, geopend op woensdag t/m vrijdag en iedere eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Amstelveen InZicht is gevestigd op Stadsplein 103 te Amstelveen, boven de bibliotheek.