Werkzaamheden Muntbergweg en omgeving

De afgelopen periode hebben we in de middenberm van de Muntbergweg nieuwe kolommen gemaakt voor de uitbreiding van het viaduct. De komende weken werken we verder aan de funderingen zodat we in september de liggers voor het wegdek kunnen inhijsen. Ook bij het Haarlerbergpad werken we aan de uitbreiding van de A9. Met dit bouwbericht informeren we u over de komende werkzaamheden en de hinder die ze met zich mee kunnen brengen.

Muntbergweg

De A9 Gaasperdammerweg wordt verbreed. Daarom maken aan de noord- en de zuidzijde van de bestaande weg nieuwe viaducten over de Muntbergweg. Hiervoor brengen we in augustus en september heipalen aan voor de landhoofden. Daarop maken we betonnen dwarsbalken waarop het nieuwe wegdek wordt aangebracht.

 
Het nieuwe viaduct aan de zuidkant gaan we vastmaken aan het bestaande viaduct. Hiervoor treffen we tussen maandag 22 augustus en vrijdag 2 september voorbereidende maatregelen. Tussen 20.00 uur ’s avonds en 6.00 uur de volgende morgen boren we gaten in het viaduct en lijmen daar wapeningsstaven in. Deze werkzaamheden geven geluidsoverlast. Tijdens deze werkzaamheden kan het verkeer op de Muntbergweg doorrijden. In beide richtingen is één rijstrook beschikbaar.

 
De funderingen aan de zuidzijde zijn half september gereed. Daarom hijsen we op 19 en 20 september tussen 20.00 uur ‘s avonds en 6.00 uur de volgende ochtend de betonnen liggers voor het wegdek in. De liggers worden met vrachtwagens aangevoerd over de Muntbergweg en worden met een grote kraan op hun plek gelegd.

 

Tijdens deze werkzaamheden kan het verkeer gewoon doorrijden. Er is in beide richtingen één rijstrook beschikbaar voor het verkeer. Tijdens hijsbewegingen wordt het verkeer tijdelijk stilgezet.

Haarlerbergpad

De komende maanden werken we aan de uitbreiding van de A9 aan de noorzijde van het Haarlerbergpad. Van maandag 5 tot en met vrijdag 16 september brengen we heipalen voor de landhoofden aan. Daarna storten we het beton voor de landhoofden.

Lemelerbergpad

Het fietspad in het Lemelerbergpad gaat op maandag 22 augustus weer open. Het fietspad wordt in de komende periode nog een aantal nachten afgesloten om de belijning aan te brengen. Fietsers worden gedurende deze nachten omgeleid over de Muntbergweg.