Werkzaamheden nieuw viaduct A6 bij Hogering

Heien voor nieuw viaduct over A6 bij knooppunt Hogering

Sinds maandag 19 januari tot half maart voeren we werkzaamheden uit op de A6 ter hoogte van de aansluiting met de Hogering (afrit 3 Almere Stad-West). We werken daar aan een nieuw viaduct over de A6 voor het toekomstige knooppunt Hogering. Deze werkzaamheden veroorzaken geluidoverlast.

Heien overdag

Voor de bouw van het nieuwe viaduct over de A6 zijn we op maandag 19 januari gestart met het heien van palen. Deze werkzaamheden worden gedurende 2 weken overdag uitgevoerd van 7.00 uur tot 19.00 uur. Daarna wordt vanaf vrijdag 6 maart nog 1 week geheid.

Heien in avond en nacht

Vanaf vrijdag 6 februari tot en met woensdag 18 februari en vrijdag 6 maart en zaterdag 7 maart worden in de nacht van 21.00 uur tot 5.00 uur palen ingetrild en geheid. Vanwege de doorstroming en veiligheid van het wegverkeer vinden deze werkzaamheden uitsluitend in de avonduren en nacht plaats. Hiervoor worden 1 of meerdere rijstroken op de A6 afgesloten. Het uitvoeren van de werkzaamheden vindt doordeweeks en in het weekend plaats. Het is helaas onvermijdelijk dat deze werkzaamheden ook in de nachtelijke uren worden uitgevoerd en geluidoverlast veroorzaken.

Viaduct eind 2015 klaar

Eind januari 2015 starten de betonwerkzaamheden aan het viaduct. We verwachten dat het viaduct eind 2015 klaar is.

 

Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

 

Op de foto: Viaduct Hogering. De rode streep geeft aan waar het nieuwe viaduct komt.