Wethouder Elzakalai ontvangt eerste pot honing uit Amstelveense Stadstuinen

Afgelopen weekend werden de landelijke open Imkerijdagen gehouden. De Imkervereniging Amstelland en Rijkswaterstaat waren samen te vinden in de Stadstuinen in Amstelveen. Daar staat sinds een jaar een grote bijenkast waarin een flink bijenvolk is ondergebracht.

De Imkervereniging gaf uitleg over het leven van een bijenvolk en liet de voorjaarshoning die de bijen hebben gemaakt proeven. Het eerste potje Amstelveense honing werd in ontvangst genomen door wethouder Adam Elzakalai. Naast dat belangstellenden uitleg konden krijgen over het wel en wee van het bijenvolk, kon men ook geschminkt worden en een rebus-speurtocht doen. Bij het inleveren van de uitkomst van de rebus was er een smakelijke bijen-cupcake.

Samenwerken voor de natuur

Vanuit het project A9 Badhoevedorp – Holendrecht werkt Rijkswaterstaat samen met Imkervereniging Amstelland. Rijkswaterstaat wil graag iets terug doen voor de natuur en bijdragen aan het vergroten van de biodiversiteit in de omgeving van de snelweg. Imkervereniging Amstelland adviseerde over de nieuwe inrichting van bermen en taluds langs de A9 zo dat ze blijvend een oase zijn voor wilde bijen en andere insecten. Zo ontstond een samenwerking waarbij we ook les geven op scholen en bijvoorbeeld samen met scholieren insectenhotels maken om op te hangen in Amstelveen en Ouder-Amstel.