Kom je langs tijdens de Imkerijdagen in Amstelveen?

Sinds een jaar staat er een bijenkast in de Stadstuinen van Amstelveen. De Imkersvereniging Amstelveen en Rijkswaterstaat hebben hier samen een bijenvolk in ondergebracht. Kom je komend weekend kijken hoe de bijen het maken? We vertellen je graag over hun wel en wee. Ook is de honing die de bijen het eerste jaar gemaakt hebben verkrijgbaar.

Activiteiten en prijsvraag

We zijn tijdens de landelijke open Imkerijdagen op zaterdag 9 en zondag 10 juli van 11 tot 16 uur aanwezig in de Stadstuinen aan de kant van de Laan van Deshima. De Imkersvereniging geeft uitleg over het leven van een bijenvolk en laat de honing proeven. En als jij raadt hoeveel bijen er samen in de bijenkast wonen, krijg je een pot echte Amstelveense honing. Imkers vertellen je ook graag hoe je een bed & breakfast voor onder meer bijen kunt creëren op jouw balkon of in je tuin. We hebben een speurtocht met een rebus uitgezet en kinderen kunnen in de mooiste kleuren geschminkt worden. Uiteraard beantwoorden we als Rijkswaterstaat ook graag al je vragen over de verbreding van de snelweg.

Samenwerken voor de natuur

De open Imkerijdagen zijn een landelijk initiatief van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging. Vanuit het project dat de A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht verbreedt, werken we samen met de Amstelveense tak van de Bijenhoudersvereniging. Rijkswaterstaat wil graag iets terug doen voor de natuur en bijdragen aan het vergroten van de biodiversiteit in de omgeving van de snelweg. Imkersvereniging Amstelveen adviseerde over de nieuwe inrichting van bermen en taluds langs de A9 zo dat ze blijvend een oase zijn voor wilde bijen en andere insecten. Zo ontstond een samenwerking waarbij we ook les geven op scholen en bijvoorbeeld samen met scholieren insectenhotels maken om op te hangen in Amstelveen en Ouder-Amstel.

 

Zien we jou komend weekend? We kijken ernaar uit!