Zondag 5 mei: busstation viaduct ’t Oor open, Floriadeviaduct dicht

Op zondag 5 mei wordt het busstation op viaduct ’t Oor geopend. Ook fietsers kunnen vanaf deze dag gebruik maken van dit viaduct. Het Floriadeviaduct, gelegen ter hoogte van de Noorderdreef, gaat vanaf zondag 5 mei tot medio juli 2019 dicht. Vanaf medio juli kunnen fietsers zowel van viaduct ’t Oor als het Floriadeviaduct gebruikmaken om de A6 over te steken.

Rijkswaterstaat verbreedt de A6 bij Almere naar vier keer twee rijstroken. Doordat de A6 in het Weerwatergebied verlaagd is, zijn er in dit gebied drie nieuwe viaducten gebouwd die begin maart opengesteld zijn.

Floriadeviaduct

Het Floriadeviaduct, ter hoogte van de Noorderdreef, is alleen voor fietsers en voetgangers. Tijdelijk gingen hier ook bussen overheen omdat de busbaan aan de noordkant van de A6 vanaf viaduct ‘t Oor nog niet gereed was. Vanaf zondag 5 mei tot medio juli 2019 gaat het Floriadeviaduct dicht. Aannemer Parkway6 gaat het viaduct inrichten als fiets- en voetgangersviaduct, bussen kunnen hier vanaf de nieuwe openstelling in juli niet meer overheen.

 

Het asfalt dat nu op het Floriadeviaduct ligt wordt verwijderd. Vervolgens wordt het betondek aangebracht. Dit moet minimaal vier weken drogen. Daarna wordt het viaduct afgewerkt met plantenbakken en worden verkeerslichten geplaatst aan de kant van het Weerwater.

Viaduct ‘t Oor  

Vanaf zondag 5 mei gaat het busstation ’t Oor op viaduct ’t Oor open. Het huidige busstation ’t Oor, ter hoogte van de oude onderdoorgang Noorderbrug, is vanaf dan niet meer in gebruik. Ook fietsers kunnen vanaf zondag 5 mei gebruik maken van viaduct ’t Oor.