Tijdcapsule begraven!

Op vrijdag 7 oktober was het zover: de tijdcapsule met tientallen verhalen over de A9 Gaasperdammerweg werd begraven onder de toekomstige tunnel. Hopelijk wordt de tijdcapsule met mooie memoires ooit gevonden als de Gaasperdammertunnel wordt gesloopt.

Alle inwoners van Amsterdam Zuidoost waren uitgenodigd hun verhaal in de tijdcapsule te doen. Daaraan werd door verschillende bewoners uit de wijken rondom de A9 gehoor gegeven. Zo maakte een mevrouw foto’s tijdens haar wandelingen om de vorderingen van de bouw te aanschouwen. Verder schreef een andere vrouw over haar beleving van het project, de geschiedenis en haar wens voor de toekomst. Een bewoonster, die heel dicht bij het bouwterrein woont, deed verslag van de grote hinder en de impact van het project. Daarnaast maakte een groepje basisschoolleerlingen van Buitenschoolse Opvang Partou tekeningen van hun toekomstbeeld. Wie weet komen deze beelden ooit uit!

 

Medewerkers van Rijkswaterstaat, aannemerscombinatie IXAS, het stadsdeel Amsterdam Zuidoost en IKEA leverden eveneens een bijdrage. De stewards van IXAS, die in Amsterdam Zuidoost wonen, schreven over de dubbelrol die zij soms vervullen als inwoner en medewerker. En zo gingen er nog veel meer verhalen, foto’s en informatieve spullen de tijdcapsule in!

 

De plek waar de tijdcapsule is begraven wordt in de tunnel gemarkeerd, zodat we de tijdcapule door de tijd heen niet kunnen en zullen vergeten!