Wat en waarom omgeving Huntumdreef

De Huntumdreef is een verbindingsweg tussen Bijlmermeer en Gaasperdam. Waar het verkeer op de Huntumdreef eerst onder de A9 dook, rijdt het verkeer nu over het tunneldak.

Eind april 2021 sloopten we het A9 viaduct.

De Huntumdreef is opnieuw ingericht. De twee rijbanen worden nu gescheiden door een berm. Vanuit het park komt er een oversteekplaats om de rijbanen over te steken. Medio juli 2021 waren de werkzaamheden gereed.

Tijdelijke situatie tijdens de bouw

Om het snelwegverkeer en het verkeer over de Huntumdreef door te laten stromen tijdens de bouw van de Gaasperdammertunnel, legden we tijdelijke rijstroken aan ten zuiden van de huidige A9. Het verkeer dat over de Huntumdreef naar de Meerkerkdreef rijdt, rijdt sindsdien over het tunneldak en direct daarna onder de oude A9 door. Omdat de tunnel en de oude A9 erg dicht bij elkaar liggen, zit er een korte, maar steile helling in de weg.

Het voet- en fietspad van de Huntumdreef ligt nu ook op het tunneldak. De helling is minder steil dan voor de auto’s; maximaal 4,5 %. Zodra de tunnel open wordt gesteld voor het verkeer, slopen we de oude A9 en verdwijnt het viaduct, waarna het park aan weerszijden van de Huntumdreef wordt aangelegd.

Lees hier over een chauffeur die in 2017 een proefrit maakte op de nieuwe tijdelijke Huntumdreef. 

Afbeelding Huntumdreef - indeling terrein