Heiwerkzaamheden uitbreiding viaducten Holendrecht

Voor de uitbreiding van knooppunt Holendrecht bouwen Rijkswaterstaat en bouwcombinatie IXAS een nieuwe fly-over die de A9 verbindt met de A2 richting Utrecht. De twee al bestaande verbindingsbogen die over de A2 gaan worden uitgebreid. IXAS start op 27 juni langs de A2 met het aanbrengen van heipalen en damwanden voor de uitbreidingen en de nieuwe fly-over. De funderingswerkzaamheden duren tot eind september. Met dit bouwbericht informeren we u over de werkzaamheden en de mogelijke overlast die ze met zich kunnen meebrengen.

Heien en betonwerk langs de A2

IXAS werkt gelijktijdig aan de fly-over en de twee verbindingsbogen. We bouwen eerst de ondersteuningen waarop straks de brugdekken komen te liggen. De eerste stap voor elke ondersteuningskolom is het intrillen van damwanden en het aanbrengen van heipalen. Deze werkzaamheden duren per kolom ongeveer vier dagen. Daarna bouwen we in ongeveer drie weken een betonnen kolom waarop later dwarsbalken worden aangebracht.

Hinder

IXAS brengt de damwanden en heipalen aan van maandag 27 juni tot en met eind september. We doen dit op werkdagen tussen 7.00 en 19.00 uur, mogelijk met een uitloop naar 22.00 uur. Heien geeft hinder. Een zwaar heiblok slaat op de bovenkant van de stalen hulpbuis om deze de grond in te brengen. Dit maakt veel geluid. Het aanbrengen van damwanden geeft geluids- en trillingshinder.
Als alles volgens planning verloopt zijn de kolommen begin november klaar.

 

Bouwbericht – Heiwerkzaamheden uitbreiding viaducten Holendrecht (PDF)