1 juli – 5 juli: afsluiting A9 Gaasperdammerweg

Van woensdag 1 juli 22.00 uur tot zondag 5 juli 13.00 uur is de A9 Gaasperdammerweg tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen in beide richtingen dicht, inclusief  alle tussenliggende op- en afritten. Daarnaast is in deze periode de S112 Gooiseweg afgesloten tussen de Karspeldreef en de Langbroekdreef.

Zondag 5 juli om 13.00 uur gaan twee buizen van de Gaasperdammertunnel voor doorgaand en lokaal verkeer richting knooppunt Holendrecht open. Verkeer richting knooppunt Diemen blijft nog op de huidige A9 rijden. Om de Gaasperdammertunnel open te kunnen stellen zijn er werkzaamheden nodig waarvoor we de A9 af moeten sluiten

Vanaf maandag 22 juni 7.00 uur tot vrijdag 3 juli 18.00 uur is de kruising Gooiseweg en Langbroekdreef dicht voor het uitbreiden van deze kruising. Vanaf woensdag 1 juli 22.00 uur wordt de afsluiting uitgebreid tot aan de Karspeldreef. Tijdens deze afsluiting treffen we voorbereidingen voor de nieuwe situatie op 5 juli.

Omleidingen doorgaand verkeer

  • Doorgaand verkeer richting A1 Hengelo/Groningen/Almere rijdt via de A10-Oost en A1.
  • Doorgaand verkeer vanaf de A1 richting Schiphol/Amstelveen wordt omgeleid via de A10 en A4.
  • Verkeer richting Utrecht rijdt via A2.

Omleidingen bestemmingsverkeer Amsterdam Zuidoost

  • Verkeer vanaf de A9 Badhoevedorp met de bestemming S111 volgt de omleiding via afrit 1 Ouderkerk aan den Amstel.
  • Verkeer vanuit Amsterdam met de bestemming S111 volgt de omleiding via de A2 afrit 1 Ouderkerk aan den Amstel.
  • Verkeer met de bestemming S112 Gooiseweg of S113 Kromwijkdreef volgt de omleiding via de A10 en A1 of rijdt via de omleidingen op het onderliggend wegennet.

Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 10 tot 30 minuten. Borden boven en langs de weg geven de omleidingsroutes aan. Gebruik actuele reisinformatie, via Flitsmeister, Waze of Rijkswaterstaat Verkeersinfo.

Fase 1

De Gaasperdammertunnel gaat in fasen open voor verkeer. De eerste fase is bestemd voor verkeer richting knooppunt Holendrecht. Verkeer met bestemmingen in Amsterdam Zuidoost rijdt door de rechterbuis voor lokaal verkeer. Doorgaand verkeer rijdt door de linkerbuis  richting de A2/A9 Utrecht/Schiphol.

De eerste 7 weken is het niet mogelijk om in de buis voor lokaal verkeer gebruik te maken van afrit 2 naar de S112 Gooiseweg. Een alternatieve route is via de afrit 1 S113 Amsterdam-Bijlmermeer en afrit 3  S111 Amsterdam Zuidoost. Verkeer dat vanuit Gaasperdam via de Gooiseweg de A2/A9 richting Utrecht/Schiphol op wil rijden, rijdt via een U-bocht via de af- en opritten Karspeldreef. Het verkeer richting A1 Hengelo/Groningen/Almere rijdt nog op de huidige A9.