Deel A6 Almere richting Amsterdam dicht van 28 juni tot 1 juli

Een deel van de A6 bij Almere richting Amsterdam is van 28 juni tot 1 juli dicht. In opdracht van Rijkswaterstaat werkt aannemer Parkway6 aan het stapsgewijs klaar maken van het laatste deel van de nieuwe hoofd- en parallelrijbaan van de A6 Almere. Het gaat om het deel tussen Almere Buiten-Oost (Oostvaarders) en de Hoge Vaart. Er worden omleidingsroutes ingezet die variëren van 10 tot maximaal 30 minuten extra reistijd.

Afsluitingen en omleidingen

Van vrijdag 28 juni 20.00 uur tot maandag 1 juli 5.00 uur is de parallelrijbaan van de A6 richting Amsterdam dicht vanaf Almere Buiten-Oost tot Almere Buiten-West. Dat betekent dat oprit 8 Almere Buiten-Oost, op- en afrit 7 Almere Buiten en afrit 6 Almere Buiten-West dicht zijn. Ook de boog in knooppunt Almere van de A6 naar de A27 richting Utrecht en de boog van de A27 naar de A6 richting Amsterdam zijn afgesloten. Verkeer vanuit Lelystad kan wel gebruik maken van de hoofdrijbaan op de A6 richting Amsterdam.


Omleidingen:

  • Verkeer vanuit Lelystad naar Almere Buiten en Almere Buiten-West wordt omgeleid via de Buitenring en de Hogering. Verkeer kan vanaf de hoofdrijbaan Almere Buiten, Almere Buiten-West en de A27 richting Utrecht niet bereiken. Verkeer kan doorrijden tot afrit 5 Almere Stad en daar keren;
  • Verkeer vanaf de A27 richting Almere Stad en Almere Buiten-West wordt omgeleid via afrit 36 Almere Haven en de N305 Waterlandseweg.

Vanaf maandag 1 juli bebording gewijzigd voor afrit 6, 7 en 8
Vanaf maandag 1 juli is de bebording op de A6 Almere richting Amsterdam gewijzigd. De namen van de op- en afritten zijn opnieuw vernoemd naar de wijken waar automobilisten vanaf de snelweg als eerste terechtkomen. De namen worden bepaald door de Nationale Bewegwijzeringsdienst (NBD), in overleg met de gemeente. Vanaf 1 juli is de benaming:

Afrit 6: Almere Buiten en Nobelhorst (voorheen Almere Buiten-West)

Afrit 7: Almere Regenboogbuurt en Eilandenbuurt (voorheen Almere Buiten)

Afrit 8: Almere Oostvaarders (voorheen Almere Buiten-Oost).

Laatste van drie weekenden

Eerder deze maand was de A6 richting Amsterdam ook al 2 weekenden dicht. Het ging om de weekenden 14 tot 17 juni en 21 tot 24 juni 2019.