17 – 20 november: Beneluxbaan en Ouverture dicht, tramlijn 25 buiten dienst

Van vrijdag 17 november 21.00 uur tot maandag 20 november 6.00 uur zijn de Beneluxbaan en de Ouverture afgesloten voor al het verkeer. Gemotoriseerd verkeer van noord naar zuid Amstelveen en andersom wordt omgeleid via de Burgemeester Boersweg en de Keizer Karelweg. Fietsers en voetgangers gaan via de Keerpuntweg. Ook is tramlijn 25 dit weekend buiten dienst.

Om de A9 te verbreden, moet ook het viaduct over de Beneluxbaan vernieuwd worden. Afgelopen juni zijn de liggers aan de zuidzijde uitgehesen. Liggers zijn balken waar straks het nieuwe wegdek op komt te liggen. Vervolgens zijn de landhoofden – het begin en eind van een viaduct, waar de liggers aan beide kanten op steunen –  van het viaduct verbreed en nieuwe middensteunpunten geplaatst. In het weekend van 17 tot 20 november wordt het eerste deel van de nieuwe liggers ingehesen.

Zaterdag 17 en zondag 18 juni: tramlijn 25 buiten dienst

Op zaterdag 18 en zondag 19 november is tramlijn 25 buiten dienst. Reizigers kunnen gebruikmaken van bussen of vervangende tram(lijnen). Actuele reisinformatie kunt u vinden op www.gvb.nl

Waarom werken we in de nacht of het weekend?

Om de veiligheid voor het verkeer en de medewerkers van VeenIX te waarborgen, zijn de Beneluxbaan, Ouverture en de trambaan tijdens de werkzaamheden dicht. Om het verkeer overdag zoveel mogelijk te laten doorstromen, mogen de wegen en de trambaan alleen in de nacht of het weekend afgesloten worden. Omdat we het werk niet in één nacht uit kunnen voeren, voeren we het in het weekend uit.