18 april – 9 mei 2022: Verkeershinder Keizer Karelweg ter hoogte van de A9

Tussen maandag 18 april en maandag 9 mei is de Keizer Karelweg ter hoogte van de A9, van zuid naar noord Amstelveen, twee weekenden afgesloten. De overige dagen is de weg beperkt beschikbaar voor gemotoriseerd verkeer. VeenIX verlegt in deze periode de riolering onder de Keizer Karelweg. 

In opdracht van Rijkswaterstaat, verbreedt aannemer VeenIX de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting. Ter hoogte van Amstelveen wordt de snelweg 1,6 kilometer verdiept aangelegd. Voordat de verdiepte ligging gebouwd kan worden, moeten verschillende voorbereidingen getroffen worden. Eén hiervan is het verleggen van de riolering onder de Keizer Karelweg ter hoogte van de A9.

Klik hier voor een overzicht met alle informatie op een rij

Werkzaamheden Keizer Karelweg

Voor het verleggen van de riolering voert VeenIX onder andere graafwerkzaamheden uit en wordt asfalt verwijderd. Het verwijderen van asfalt levert forse geluidhinder op. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd tijdens de weekendafsluitingen van de Keizer Karelweg.

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren voor de werknemers van VeenIX en het verkeer, moet de Keizer Karelweg (deels) worden afgesloten. Dit mag alleen in de avond, nacht of het weekend om het verkeer zo min mogelijk te hinderen. Met het inplannen van de werkzaamheden is ook rekening gehouden met de meivakantie, dan is er minder verkeer op de weg.

Hieronder een overzicht van afsluitingen of beperkte beschikbaarheid van de Keizer Karelweg.

Keizer Karelweg beperkt beschikbaar

Van maandag 18 april tot en met vrijdag 29 april, tussen 20.00 uur en 06.00 uur (iedere nacht – nachten 26/27 april uitgezonderd i.v.m. Koningsnacht en -dag).

De rechter rijstrook op de Keizer Karelweg is in beide richtingen afgesloten. Alle richtingen blijven wel voor het verkeer toegankelijk. Naar verwachting is er beperkte verkeershinder.

Keizer Karelweg afgesloten van zuid naar noord

Van vrijdag 29 april 20.00 uur tot maandag 2 mei 05.00 uur

 • De Keizer Karelweg is van zuid naar noord afgesloten, tussen de zuidelijke kruising (Keizer Karelweg/Burgemeester Rijnderslaan) en het Stadshart.
  • Omleiding: verkeer van Amstelveen-Zuid naar Amstelveen-Noord wordt omgeleid via de Beneluxbaan.
 • Oprit 5 Amstelveen-Stadshart richting Badhoevedorp, is niet bereikbaar voor verkeer komende vanuit Amstelveen-Zuid.
  • Omleiding: verkeer komende vanuit Amstelveen-Zuid richting Badhoevedorp, wordt omgeleid via de Beneluxbaan en de Laan van Langerhuize naar oprit 4 Ouderkerk a/d Amstel (richting Badhoevedorp).
 • Afrit 5 Amstelveen-Stadshart (komende vanuit Badhoevedorp) richting het Stadshart is afgesloten.
  • Omleiding: verkeer vanuit de richting Badhoevedorp richting Amstelveen-Stadshart wordt omgeleid via afrit 4 (Ouderkerk a/d Amstel), de Burgemeester Boersweg, Oranjebaan en Groen van Prinstererlaan.

Keizer Karelweg beperkt beschikbaar

Van maandag 2 mei 05:00 uur tot vrijdag 6 mei 20:00 uur

Op de Keizer Karelweg, ter hoogte van de A9, zijn van zuid naar noord twee in plaats van drie rijstroken beschikbaar. De twee beschikbare rijstroken zijn iets naar het westen verlegd. Naar verwachting levert de afsluiting forse verkeershinder op.

 • Omleiding: verkeer komende vanuit het zuiden richting de A9 of het Stadshart, wordt geadviseerd om te rijden via de Beneluxbaan.

Keizer Karelweg afgesloten van zuid naar noord

Van vrijdag 6 mei 20:00 uur tot maandag 9 mei 05:00 uur

 • De Keizer Karelweg is van zuid naar noord afgesloten: tussen de zuidelijke kruising (Keizer Karelweg/Burgemeester Rijnderslaan) en het Stadshart.
  • Omleiding: verkeer van Amstelveen-Zuid naar Amstelveen-Noord wordt omgeleid via de Beneluxbaan.
 • Oprit 5 Amstelveen-Stadshart richting Badhoevedorp, is niet bereikbaar voor verkeer komende vanuit Amstelveen-Zuid.
  • Omleiding: verkeer komende vanuit Amstelveen-Zuid richting Badhoevedorp, wordt omgeleid via de Beneluxbaan, de Laan van Langerhuize naar oprit 4 Ouderkerk a/d Amstel (richting Badhoevedorp).
 • Afrit 5 Amstelveen-Stadshart (komende vanuit Badhoevedorp) richting het Stadshart is afgesloten.
  • Omleiding: verkeer vanuit de richting Badhoevedorp richting het Stadshart, kan keren bij afrit 4 Ouderkerk a/d Amstel.