Van 18 tot 23 september werkzaamheden tussen afrit Almere Stad (5) vanuit A’dam tot aan Kemphaan.

Aannemerscombinatie Parkway6 start op maandag 18 september met de voorbereidende werkzaamheden voor de verbreding van het viaduct van de A6 over de Waterlandseweg (N305). Hierdoor is de Waterlandseweg in de buurt van de A6 op verschillende plekken een aantal nachten in beide richtingen afgesloten.

Vanaf maandag 18 tot en met donderdag 21 september, tussen 20.00 uur en 6.00 uur is de Waterlandseweg, vanaf afslag Almere Stad (5) (komende vanuit de richting Amsterdam) tot aan Stadslandgoed de Kemphaan in beide richtingen afgesloten. Vrijdag 22 september, tussen 20.00 uur en 06.00 uur is de Waterlandseweg onder de Waterlandsebrug in beide richtingen afgesloten. Verkeer wordt in beide gevallen ter plekke omgeleid via de A6 en moet rekening houden met circa 7 minuten extra reistijd.

Werkzaamheden

In deze nachten gaat Parkway6 de nieuw aangelegde keerlus asfalteren en worden er stoplichten geplaatst. Vrijdagnacht wordt de markering op de weg aangepast en het asfalt onder het viaduct deels verwijderd om ruimte te maken voor de bouw van het nieuwe viaduct. Vanaf zaterdag 23 september is er een nieuwe verkeerssituatie.

Nacht- en weekendafsluitingen

Voor onder andere het heien van funderingspalen en storten van beton voor een nieuwe steunpunt van het nieuwe viaduct, wordt de Waterlandseweg ter hoogte van het viaduct nog een aantal nachten en weekenden in beide richtingen afgesloten van vrijdagavond 20.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur. De op- en afritten Almere Stad blijven bereikbaar. Het verkeer wordt ter plekke met borden omgeleid via de A6 en moet rekening houden met circa 7 minuten extra reistijd. Exacte data hiervoor zijn nu nog niet bekend. Houd het online bezoekerscentrum in de gaten voor actuele informatie.