Afsluiting rijstroken Waterlandseweg onder A6 door

Maandag 4 september start aannemer Parkway6 met de voorbereidende werkzaamheden voor het viaduct over de Waterlandseweg (N305). Hiervoor worden de komende twee weken één of meer rijstroken van de Waterlandseweg onder de A6 door overdag afgesloten.

Om ruimte te maken voor de werkzaamheden aan het viaduct wordt, komende vanuit Almere Stad, de linker rijstrook die de A6 naar Lelystad opgaat, verlegd en vervangen door een keerlus. Verkeer richting Lelystad kan dan via deze keerlus de A6 op rijden. De werkzaamheden worden uitgevoerd ten behoeve van de verbreding van de A6.

Verkeer in beide richtingen via één rijstrook

Vanaf maandag 4 september tot en met vrijdag 15 september worden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd voor de aanleg van de keerlus. Overdag wordt één rijstrook afgesloten van 10.00 tot 15.00 uur. Alleen op vrijdag gebeurt dat vroeger, nl. tussen 9.00 en 14.00 uur. In beide richtingen blijft één rijstrook beschikbaar.

Nacht- en weekendafsluiting

Medio september wordt de Waterlandseweg onder de A6 door een aantal nachten en weekenden in beide richtingen geheel afgesloten. De op- en afritten Almere Stad zijn dan wel bereikbaar. Het verkeer wordt omgeleid via de A6. Verkeer moet rekening houden met circa vijf minuten extra reistijd. Houd het online bezoekerscentrum in de gaten voor actuele informatie.