30 juli – 2 augustus: Keizer Karelweg ter hoogte van A9 en aansluitende wegen dicht

Vanaf vrijdag 30 juli 20.00 uur tot maandag 2 augustus 5.00 uur zijn de Keizer Karelweg ter hoogte van de A9, de op- en afritten 5 (Amstelveen-Stadshart) en de Burgemeester Rijnderslaan, afgesloten. 

Aannemer VeenIX past dit weekend het kruispunt op de Keizer Karelweg aan naar een Diverging Diamond Interchange (DDI) kruispunt. Het verkeer wordt met gele bebording omgeleid via de Beneluxbaan en op- en afrit 4 (Ouderkerk aan de Amstel). De extra reistijd is circa 10 minuten.

Omleidingen

Het verkeer wordt dit weekend omgeleid:

  • Verkeer vanaf de A9 richting Amstelveen-Stadshart wordt omgeleid via de afritten van aansluiting 4 Ouderkerk aan de Amstel (de Burgemeester Boersweg).
  • Verkeer vanuit Amstelveen richting de A9 wordt omgeleid via opritten van aansluiting 4 Ouderkerk aan de Amstel (de Burgemeester Boersweg).
  • Verkeer van Amstelveen Noord naar Zuid en andersom wordt via de Beneluxbaan omgeleid.

 

omleidingsroutes, hierboven ook beschreven

Persoonlijk reisadviesdienst Ask&GO

Tijdens de weekendafsluiting op de Keizer Karelweg is de persoonlijke reisadviesdienst Ask&GO actief. Via WhatsApp en Facebook Messenger kunnen reizigers een persoonlijk reisadvies opvragen. Ook kunnen er vragen worden gesteld over de werkzaamheden. Meer informatie op

www.askandgo.nl

Amstelveen bereikbaar tijdens werkzaamheden

In opdracht van Rijkswaterstaat verbreedt VeenIX de A9 naar vier rijstroken per rijrichting en legt de snelweg ter hoogte van Amstelveen verdiept aan. Om de bereikbaarheid van Amstelveen tijdens de bouwwerkzaamheden te behouden, legt VeenIX op de Keizer Karelweg ter hoogte van de A9 een DDI kruispunt aan; een verkeersplein dat minder ruimte in beslag neemt dan het huidige kruispunt maar dezelfde doorstroming heeft. Hierdoor heeft VeenIX de ruimte om te bouwen en kan het verkeer door blijven rijden.

DDI

Klik hier voor meer informatie over de DDI, de gewijzigde verkeersituatie vanaf 2 augustus en om proef te rijden zodat u goed voorbereid de weg op gaat.