Nieuwe verkeerssituatie Keizer Karelweg vanaf 2 augustus

Vanaf maandag 2 augustus 05.00 uur is er een nieuwe verkeerssituatie op de Keizer Karelweg in Amstelveen, ter hoogte van de A9. 

Verkeer van noord naar zuid Amstelveen en andersom en automobilisten op de op- en afritten 5 en de Burgemeester Rijnderslaan, krijgen te maken met deze nieuwe verkeerssituatie.

DDI

VeenIX legt in het weekend van vrijdag 30 juli tot maandag 2 augustus een Diverging Diamond Interchange (DDI) aan. Dit is een ander kruispunt dan dat het verkeer gewend is. In onderstaande animatie leggen we het uit.

Op een DDI rijden automobilisten een stukje in tegengestelde richting waardoor minder verkeerslichten nodig zijn om het verkeer te laten doorstromen. Het voordeel van een DDI is dat deze op minder ruimte, evenveel verkeer als op het oude verkeersplein op de Keizer Karelweg kan verwerken. Hierdoor heeft VeenIX ruimte om de verdiepte ligging van de A9 te bouwen en kan het verkeer blijven doorstromen. Een DDI is maatwerk, daarom is een rijsimulator ingezet waarmee de nieuwe verkeerssituatie vooraf is getest door bewoners van Amstelveen.

Wennen aan verkeerssituatie

Vanaf 2 augustus is sprake van een nieuwe verkeerssituatie. De eerste dagen verwachten we extra drukte op de lokale wegen rondom de Keizer Karelweg. Zowel de gemeente als Rijkswaterstaat houd de situatie in de gaten.

Bekijk deze afbeelding in het groot

Nieuwe verkeerssituatie oefenen op rijsimulator

Wilt u een keer oefenen met een rijstimulator zodat u goed voorbereid de weg op gaat? Kom dan naar ons bezoekerscentrum Amstelveen Inzicht op het Stadsplein 103 in Amstelveen
(boven boekhandel Venstra en de bibliotheek, ingang boekhandel Venstra). Inzicht is geopend op woensdag tot en met vrijdag van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Heeft u geen tijd om naar Inzicht te komen maar wilt u wel proefrijden? Via deze link rijdt u over de DDI vanachter uw beeldscherm.

Afsluitingen

Vanaf vrijdag 30 juli 20.00 uur tot maandag 2 augustus 5.00 uur zijn de Keizer Karelweg ter hoogte van de A9, de op- en afritten 5 (Amstelveen-Stadshart) en de Burgemeester Rijnderslaan, afgesloten. In dit weekend wordt de DDI aangelegd.