Fietspad oostzijde Keizer Karelweg ter hoogte van A9 dicht – omleiding via Bovenlandpad

Van vrijdag 9 juli 20.00 uur is het fietspad aan de oostkant van de Keizer Karelweg, ter hoogte van de A9, afgesloten. Het fietspad aan de westkant is al eerder afgesloten. 

Fietsers worden omgeleid via het Bovenlandpad dat voor deze omleiding tijdelijk opengesteld is. De extra reistijd is circa 5 minuten. Voetgangers kunnen tot eind juli wel gebruik blijven maken van het voetpad onder de A9 door. Er zijn verkeersregelaars aanwezig om voetgangers te begeleiden. Eind juli wordt de Keizer Karelweg een weekend afgesloten om de DDI te realiseren.

Tijdelijk kruispunt

VeenIX is begin juli gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor het tijdelijke kruispunt (DDI) op de Keizer Karelweg. Om ruimte te maken voor de DDI moet alle bestrating, goten, kabels, leidingen en struiken tussen de west- en oostkant van de Keizer Karelweg worden verwijderd. Ook het fietspad wordt verlegd.

Omleiding

Om de extra reistijd voor fietsers beperkt te houden, is het Bovenlandpad tijdelijk open gesteld. Deze is aan de zuidzijde van de A9 bereikbaar via de Burgemeester Rijnderslaan, die weer is opengesteld. Het Bovenlandpad is aan de noordzijde van de A9 bereikbaar via de Meander.

Tijdelijke fietsbrug

Het nieuwe (tijdelijke) fietspad langs de Keizer Karelweg, wordt een stukje naar het oosten verplaatst. Op dit moment bouwt VeenIX een tijdelijke fietsbrug. Deze gaat straks over de tijdelijke oprit 5 heen. Als de fietsbrug gereed is, dan gaat het Bovenlandpad weer dicht.