A6 tussen Hollandse Brug en Almere Havendreef bijna klaar

Van vrijdag 25 november 18.30 uur tot zaterdag 26 november 20.00 uur worden tussen Almere Havendreef en de Hollandse Brug de laatste werkzaamheden verricht aan de A6 richting Amsterdam en ‘t Gooi. Tijdens de werkzaamheden worden enkele rijstroken afgesloten voor het verkeer. Weggebruikers moeten rekening houden met ongeveer 15 minuten extra reistijd.

Vanaf zaterdagavond 26 november 20.00 uur is de A6 in beide richtingen tussen de Havendreef en de Hollandse Brug helemaal klaar. Hiermee zetten we een belangrijke stap in de verbreding van de A1/A6.

Situatie na het weekend

Het verbrede stuk A6 bestaat uit een hoofdrijbaan en een parallelrijbaan met ieder twee rijstroken per richting. Doorgaand verkeer tussen de Hollandse Brug en Lelystad wordt zo gescheiden van bestemmingsverkeer Almere, waardoor de doorstroming op dit traject verbetert. Bij het definitief openstellen van de A6 in beide richtingen tussen de Hollandse Brug en Almere Havendreef kunnen nog niet alle rijstroken over de gehele lengte worden gebruikt. De A6 richting Lelystad heeft tot de Havendreef vier rijstroken en vanaf de Havendreef heeft de A6 twee rijstroken. Om het verkeer richting Lelystad goed te laten doorstromen moet ter plaatse het aantal rijstroken geleidelijk teruggebracht worden van vier naar twee rijstroken. Deze situatie geldt totdat de A6 tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost is verbreed en geopend. Volgens planning is dat tussen 2020 en 2022.

Nieuw knooppunt Gooimeer

Met de ingebruikname van de verbindingsboog van de Hogering naar de A6 is de verbinding van de A6 met de N702/Hogering (voorheen afrit 3, Almere Stad-West) een officieel knooppunt geworden. Hiermee kan het verkeer zonder tussenkomst van verkeerslichten vanaf de A6 de Hogering oprijden en vanaf de Hogering in beide richtingen de A6 op. Een knooppunt heeft geen nummer, zoals een op- en afrit maar een naam. Vanaf 26 november heet dit knooppunt Gooimeer.

Almere Havendreef wordt Almere Stedenwijk

Met de ingebruikname van dit verbrede deel A6 is ook de officiële naam van de nieuwe afrit 3 op de borden te zien: Almere Stedenwijk.

Aangrenzende werkzaamheden

Met het uitvoeren van deze laatste asfalteringwerkzaamheden is de A6 na drie jaar hard werken in beide richtingen helemaal klaar tussen Almere Stedenwijk en de Hollandse Brug. Intussen wordt flink doorgewerkt om knooppunt Muiderberg aan te passen. Dit is naar verwachting najaar 2017 gereed. Hiermee wordt de doorstroming van het verkeer van de A6 naar de nieuwe, verlegde A1 en andersom verbeterd. Ook is begonnen met de voorbereidingen van de verbreding van de A6 tussen Almere Stedenwijk en Almere Buiten-Oost.

 

Naar werk: Verbreding A6