Afsluiting A6 Almere richting Lelystad

In het weekend van vrijdag 11 tot maandag 14 november is de A6 in de richting Almere/Lelystad afgesloten tussen knooppunt Muiderberg en afrit 4, Almere Haven. Tijdens het weekend wordt het definitieve asfalt aangebracht tussen de Hollandse Brug en de Hogering. Houd rekening met ernstige verkeershinder en 30 minuten extra reistijd.

De werkzaamheden maken onderdeel uit van de verbreding van de A1/A6 tussen knooppunt Diemen en Almere Havendreef.

Afsluiting

Van vrijdagavond 11 november 21.00 uur tot maandagochtend 14 november 05.00 uur is de A6 richting Almere/Lelystad afgesloten tussen knooppunt Muiderberg en afrit 4, Almere Haven. De weg krijgt zijn nieuwe, definitieve asfalt en de weg wordt definitief ingericht met een hoofd- en parallelrijbanenstructuur. Hiermee is de verbreding van de A6 tussen de Hollandse Brug en Almere Havendreef (richting Lelystad) gereed en voorzien van geluidsabsorberend asfalt (dubbellaags Zeer Open Asfaltbeton (ZOAB)).

Omleidingen

Tijdens het weekend kunt u gebruikmaken van de volgende omleidingen:

  • Doorgaand verkeer richting Lelystad wordt omgeleid via de A1 en de A27.
  • Verkeer richting Almere Stad-West, Havendreef, Almere-Haven, Almere Stad en Almere Buiten-West wordt ook omgeleid via de A1 en de A27.
  • Verkeer vanuit ‘t Gooi naar Muiderberg en Almere Poort kunnen van een rijstrook gebruik maken op de A6 tot aan afrit Almere Poort.

Bereikbaarheid

Tijdens het weekend zijn de volgende verkeersmaatregelen ingesteld:

  • A6 richting Lelystad dicht tussen knooppunt Muiderberg en afrit 3, Almere Stad-West (Hogering).
  • Voor verkeer vanuit A1 ’t Gooi richting afrit Muiderberg (1) en afrit Almere-Poort (2) is 1 rijstrook beschikbaar. Na Almere-Poort is de A6 geheel afgesloten.
  • Oprit 3 (Stad-West/Hogering) en oprit 3a (Stad/Havendreef) richting Lelystad zijn afgesloten.

Situatie vanaf 14 november

Vanaf maandagochtend 14 november 05.00 uur heeft de A6 richting Lelystad een hoofdrijbaan met 2 rijstroken en een parallelrijbaan met 2 rijstroken (zie bovenstaande afbeelding). Doorgaand verkeer richting Lelystad en Almere Buiten volgt het beste de hoofdrijbaan. Vanaf de aansluiting Almere Havendreef moet de A6 nog verbreed worden. Werkzaamheden hiervoor starten in het voorjaar van 2017. Om het verkeer zo soepel mogelijk door te laten rijden wordt een tijdelijke rijstrook op de vluchtstrook (weefvak) aangelegd tussen de oprit 3a (Havendreef) en de afrit Almere Haven.

Naar werk: Verbreding A6