Aanbrengen damwanden en heipalen naast Kromwijkdreef

Van vrijdag 8 juli tot en met dinsdag 19 juli brengt bouwcombinatie IXAS in opdracht van Rijkswaterstaat damwanden aan direct naast de Kromwijkdreef. Het gaat om één van de laatste stukjes middenbermdamwand. Daarnaast heit IXAS de komende periode ook op zaterdagen. Met dit bouwbericht informeren we u over deze werkzaamheden en de hinder die ze mogelijk geven.

Damwanden

Tussen de Brug over de Gaasp en de Gooiseweg zitten bijna alle damwanden in de grond. Ter hoogte van de Kromwijkdreef ontbreken nog wat damwanden. Deze brengen we aan van vrijdag 8 juli tot en met dinsdag 19 juli tussen 7.00 en 19.00 uur. Het gaat om een beperkt aantal damwanden. Normale damwandplanken zijn te lang om onder het viaduct van de A9 aan te brengen. We trillen daarom korte delen van damwanden in de grond. De deelplanken worden tussentijds aan elkaar gelast.

Heipalen op zaterdagen

Daarnaast brengt IXAS op zaterdag 16 juli en zaterdag 23 juli heipalen aan ter hoogte van de S113. Het gaat om palen die direct naast de wisselbaan komen. Omdat er tijdens deze werkzaamheden maar één rijstrook beschikbaar is op de wisselbaan worden de palen op twee zaterdagen van 8.00 – 19.00 uur aangebracht.

Hinder

Zowel het aanbrengen van damwanden als heipalen geeft hinder. In de vorm van geluid, maar ook in de vorm van trillingen. Om de hinder van het aanbrengen van damwanden te verkleinen, bewerken we de grond door puin te vergruizen of harde zandlagen los te woelen. Op de locatie bij de Kromwijkdreef ligt geen puin. We bewerken de grond hier dan ook niet voor. Om de geluidshinder van het heien te verkleinen, brengen we een mantel aan om het heiblok.

 

Bouwbericht – Aanbrengen damwanden en heipalen (PDF)