Nachtwerkzaamheden bij verwijderen hulpbrug Kromwijkdreef

Sinds dinsdag 28 juni rijdt het autoverkeer op de Kromwijkdreef over de verlengde, oostelijke hulpbrug. De westelijke hulpbrug is nu niet meer nodig. Deze wordt binnenkort dan ook verwijderd. Bouwcombinatie IXAS gebruikt de vrijgekomen ruimte om de tunnel te kunnen bouwen. Met dit bouwbericht informeren we u over de werkzaamheden aan de Kromwijkdreef die de komende periode mogelijk hinder geven.

Twee nachten

De verschillende delen van de te verwijderen hulpbrug liggen boven of net naast de wisselbaan. Overdag rijdt hier het snelwegverkeer. We kunnen deze brugdelen alleen verwijderen als er geen verkeer over de wisselbaan rijdt: tussen 23:00 uur ’s avonds en 05:00 uur ‘s ochtends. In de nacht van dinsdag 12 op woensdag 13 juli demonteren we de hulpbrug boven de wisselbaan en hijsen deze van haar plek.

 

In de nacht van 13 op 14 juli demonteren we de overige brugdelen. Om te kunnen demonteren moeten we onderdelen lostollen. Dat is een methode om de bouten waarmee de brug vast ligt los te maken. Dit geeft een vervelend klapperend geluid. Ook is er veel licht nodig om de hijswerkzaamheden veilig uit te voeren.

Kromwijkdreef blijft open

De Kromwijkdreef blijft zowel in de nacht als overdag open voor het verkeer. Na het verwijderen van de hulpbrug richten we de vrijgekomen ruimte in als bouwterrein voor de bouw van de tunnel.

 

Bouwbericht – Nachtwerkzaamheden bij verwijderen hulpbrug Kromwijkdreef (PDF)