Trekken damwanden in augustus

Van maandag 1 tot en met vrijdag 19 augustus trekt bouwcombinatie IXAS een deel van de tijdelijke damwanden naast de wisselbaan van A9. De damwanden zijn niet meer nodig en staan in de weg voor de tunnelbouw. Voor het trekken van de damwanden wordt de wisselbaan gedurende deze drie weken afgesloten vanaf 10.00 uur ’s ochtends. Met dit bouwbericht informeren we u over de werkzaamheden en de hinder die ze mogelijk geven.

Trekken damwanden

Het trekken van de damwanden gebeurt op verschillende stukken en met vijf stellingen tegelijkertijd. In afbeelding (zie bouwbericht) ziet u om welke stukken het gaat.

Werkdagen en werktijden

Het trekken van de damwanden gebeurt van maandag tot en met zaterdag. Om de damwanden te kunnen trekken, mag er geen verkeer op de wisselbaan rijden. De wisselbaan is daarom van maandag tot en met zaterdag een groot deel van de dag afgesloten voor het verkeer. De wisselbaan is wel open:

 

  • tijdens de ochtendspits (maandag tot en met vrijdag van 5.00 tot 10.00 uur);
  • én op zondagen vanaf 5.00 uur tot de volgende ochtend 10.00 uur.

Onze werktijden voor het trekken van de damwanden zijn afgestemd op de sluiting van de wisselbaan: op zaterdagen werken we tussen 8.00 en 19.00 uur. Op maandag tot en met vrijdag werken we tussen 10.00 en 19.00 uur. Op een klein stukje ter hoogte van de wijken Huntum en Maldenhof werken we niet langs de wisselbaan. Daarom zijn de werktijden hier van maandag tot en met vrijdag van 7.00 – 19.00 uur. Deze tijden houden we ook aan voor andere werkzaamheden aan de tunnel.

 

In november en december trekken we de laatste damwanden van de wisselbaan (zie afbeelding 1 bouwbericht).

Hinder

Het trekken van de damwanden geeft geluid en trillingen en kan vervelend zijn voor u als omwonende.

Afrit S113 Kromwijkdreef niet bereikbaar

Vanwege veiligheidsvoorschriften is het niet mogelijk om de afrit S113 Kromwijkdreef voor verkeer op de A9 richting knooppunt Holendrecht open te houden als de wisselbaan is afgesloten. Daarom is gedurende deze drie weken tijdens de afsluiting van de wisselbaan ook de afrit afgesloten. Verkeer voor deze afrit wordt omgeleid via de afrit S112 Gooiseweg. De afrit S111 Muntbergweg blijft open.

 

Bouwbericht – Trekken damwanden in augustus (PDF)