Aangepaste planning sloop brug over de Gaasp

Bouwcombinatie IXAS sloopt het deel van de oude brug over de Gaasp bij de Provincialeweg. Eind mei informeerden wij de direct aanwonenden dat tijdens de sloop asbest is aangetroffen. Na de vondst zijn volgens de richtlijnen de werkzaamheden direct stilgelegd en is het terrein afgezet. De planning van het werk is hierdoor aangepast. Met dit bouwbericht informeren wij u hier verder over.

Het brugdek wordt in gedeeltes gesloopt door met sloophamers te hakken en met betonscharen het puin te breken. Gedurende de sloop sproeien we met water om stof te bestrijden. Het deel boven rivier de Gaasp (fase 1) hebben we in mei gesloopt.

Asbest aangetroffen

Tijdens de sloop van fase 2 hebben we asbest aangetroffen. Omdat het asbest in cement zit en met rust wordt gelaten, kan het niet vrijkomen. Het was daarom niet nodig om het materiaal af te dekken. Medio juli verwachten we verder te kunnen gaan met de sloop van dit gedeelte. We werken dan volgens een sameringsplan, waarin staat hoe het asbest veilig kan worden afgevoerd. Dit betekent dat:

  1. Het materiaal waar asbest in zit wordt gescheiden van het puin;
  2. Schoon beton gaat naar het puindepot bij de Gooiseweg;
  3. Asbest wordt direct afgevoerd naar een erkende verwerker.

 

Doordat we niet verder konden met de sloop van fase 2, zijn we verder gegaan met fase 3. Hiervoor sluiten we komend weekend de Provincialeweg af voor alle verkeer. Als laatste slopen we tussen medio juli en eind augustus de fundering van de pijlers over de gehele lengte van de brug.

Damwanden naast Provincialeweg

Van maandag 11 juli tot en met zaterdag 16 juli trillen we ter hoogte van de Provincialeweg damwanden in. Hierdoor krijgen we ruimte om de fundering van de
oude brug te kunnen slopen. Na de sloop kunnen we begin augustus verder met het aanbrengen van de heipalen voor de nieuwe fundering van de brug.

Wat kunt u nog verwachten?

Zodra de oude brug is gesloopt, gaan we verder met de bouw van de nieuwe noordelijke brug. Medio augustus informeren wij u verder over deze werkzaamheden.

 

Bouwbericht – Aangepaste planning sloop brug over de Gaasp (PDF)