Aanpassing kruispunt Langbroekdreef/Gooiseweg

Van 25 mei tot en met 3 juli breiden we het kruispunt van de Gooiseweg en de Langbroekdreef uit. Op de Gooiseweg komt een extra voorsorteervak voor linksaf richting de Langbroekdreef. De Langbroekdreef wordt bij de kruising wat verbreed en verlegd. In het midden van de weg leggen we verhogingen aan, zogenaamde middendruppels. Om in het midden van de weg te kunnen werken, is de kruising van maandag 22 juni 07.00 uur tot vrijdag 3 juli 18.00 afgesloten voor het verkeer.

Werkzaamheden

Tussen 25 mei en 22 juni werken we langs de Gooiseweg en de Langbroekdreef. Op de plekken waar de wegen worden verbreed of verlegd graven we grond af en brengen we een laag puin aan als fundering. We plaatsen betonnen randen langs de weg en leggen nieuwe riolering.

Tussen 22 juni en 3 juli werken we op de weg. Met een freesmachine schrapen we het bestaande asfalt van de weg. Verder brengen we nieuw asfalt aan en maken we de middendruppels tussen de rijbanen af. De gemeente Amsterdam plaatst in deze periode nieuwe stoplichten op de kruising.

Bushalte blijft in gebruik

De bestaande bushalte op de Langbroekdreef wordt voor de uitbreiding van de kruising wat naar het zuiden verplaatst. Reizigers kunnen tijdens de werkzaamheden de halte gewoon gebruiken. Let op: vanaf maandag 8 juni wordt de halte tijdelijk enkele meters verplaatst en komt naast de inrit van de parkeergarage (zie afbeelding hierboven). Bussen worden tijdens de afsluiting door het werkvak geleid.

Werktijden en hinder

De werkzaamheden voeren we uit van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 19.00 uur. Om de afsluiting van de kruising zo kort mogelijk te houden, wordt ook op zaterdag 27 en zondag 28 juni gewerkt.

Van maandag 22 tot en met woensdag 24 juni voeren we werkzaamheden uit die zorgen voor geluid in de omgeving. We frezen dan asfalt en zagen de middendruppels uit. Dit kan hinderlijk zijn voor omwonenden. De overige werkzaamheden zorgen voor beperkte geluidshinder.

Afsluitingen en omleidingen

Van maandag 22 juni 07.00 uur tot vrijdag 3 juli 18.00 uur is de kruising van de Langbroekdreef en Gooiseweg volledig afgesloten. Alléén lijnbussen kunnen het werkvak passeren. Het verkeer wordt omgeleid via verschillende routes. Op de afbeelding hieronder ziet u de afsluiting en de beschikbare routes.

Lees ook onderstaand interview met werkvoorbereider Frank Timmer over het aanpassen van de kruising.

Kruising Gooiseweg Langbroekdreef aangepast