Afbouw brug over de Gaasp

Over de rivier de Gaasp bouwde IXAS twee nieuwe bruggen. De noordelijke brug is helemaal klaar. Op 5 juli wordt deze in gebruik genomen. Dan is er ruimte om ook de zuidelijke brug af te bouwen. Hier komen vijf rijstroken, de wisselbaan en een fietspad.

Geluidsscherm

Vanaf eind augustus tot eind november werken we op de zuidelijk brug over de Gaasp. We werken de zijkant van de brug af met randen van composiet en we maken een geluidsscherm. Dit scherm zorgt ook voor de afscheiding van de rijksweg en het naastliggende fietspad. Het geluidsscherm loopt een stuk door tot voorbij de brug naar de oostkant.

Om het geluidscherm te kunnen plaatsen, maken we een verhoging in de rijbaan. We boren stalen ankers in de brug en plaatsen het geluidsscherm daarop. Ook voor de bevestiging van de vangrail boren we ankers in de brug.

Leuningen

Net als op de noordelijke brug, krijgt de zuidelijke brug een stalen leuningwerk. De zijkant van de brug werken we af met ronde composieten brugranden.

Werktijden en hinder

Tussen eind augustus en eind november bouwen we de zuidelijke brug over de Gaasp af. We werken van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 19.00 uur. De verschillende werkzaamheden, zoals het boren in het wegdek, het aanbrengen van het geluidsscherm, de vangrail en de leuningen, kunnen zorgen voor geluid in de omgeving. Dit kan hinderlijk zijn voor omwonenden.

Eind november van dit jaar zijn de werkzaamheden op de brug klaar en wordt de brug door het autoverkeer in gebruik genomen. In 2021 maken we de aansluiting voor het fietspad en kunnen ook fietsers over de brug.