Afsluitingen fietstunneltjes in Amstel III-gebied

IXAS werkt in april aan de uitbreiding van de viaducten van de A9 over het Lemelerbergpad en het Haarlerbergpad. Dit heeft gevolgen voor fietsers en voetgangers. Met dit bouwbericht informeert IXAS u over de werkzaamheden en de bereikbaarheid van het Amstel III-gebied.

Afsluiting fietstunnel Haarlerbergpad

In de nachten van 12 en 14 april plaatst IXAS de uitbreiding van de fietstunnel over het Haarlerbergpad. Het fietspad is daarom tussen 20.00 en 6.00 uur afgesloten. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Muntbergweg. Van 25 april tot en met 3 mei wordt een deel van de bestaande damwand van de fietstunnel aan de noordzijde van de A9 verwijderd en plaatst IXAS daar een nieuwe damwand.
Om ruimte te maken voor de noordelijke uitbreiding van de A9 verschuift IXAS de watergang tussen het Haarlerbergpad en de spoorkruising naar het noorden. Hiervoor worden vanaf 18 april tot en met eind juni twee keer 240 meter damwanden aangebracht. Dit werk levert geluids- en trillingshinder op. Het fietspad is tijdens deze werkzaamheden gewoon beschikbaar.

 

Fietstunnel Lemelerbergpad afgesloten

Van 25 april tot en met 29 juli is het Lemelerbergpad ter hoogte van de A9 afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Muntbergweg. De route wordt met gele borden aangegeven. In deze periode wordt gewerkt aan de verbreding van het viaduct. Tussen 20 april en 10 mei verwijdert IXAS aan de noord- en  zuidzijde bestaande damwanden en worden vervolgens nieuwe damwandplanken aangebracht.

 

Bouwbericht – Werkzaamheden bij fietswegen Amstel III