Asfalteren Nellesteinpad

kaartje waarop de twee plekken zijn aangegeven waar IXAS op dinsdagavond 6 december asfalteert.

Donderdag 8 december asfalteert aannemerscombinatie IXAS het Nellesteinpad ter hoogte van de nieuwe hulpbrug. Dit is een van de laatste werkzaamheden die nodig zijn om het Nellesteinpad weer open te kunnen stellen. Om hier te kunnen asfalteren, rijdt IXAS met materieel tussen de wijken Kelbergen en Laag Kralenbeek en door de wijk Nellestein. Uiterlijk vrijdag 9 december aan het einde van de middag gaat het Nellesteinpad weer open.

Asfalteren aansluitingen noord- en zuidkant

Op de plekken waar de hulpbrug aansluit op het Nellesteinpad moeten opnieuw geasfalteerd worden. De asfaltwerkzaamheden voeren we uit tussen 07.00 en 19.00 uur.

Materieel in de woonwijken

Het asfalteren van het Nellesteinpad kan vanwege het hoogteverschil niet vanaf het bouwterrein. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, brengt IXAS het materieel en het asfalt over het Nellesteinpad naar de 2 werklocaties. Omdat we dan op een fietspad rijden, rijden onze voertuigen stapvoets.

Openstellen Nellesteinpad

Om het Nellesteinpad open te kunnen stellen, moeten er na het asfalteren nog enkele werkzaamheden verricht worden. Zoals werk aan kabels aan leidingen, we brengen nieuwe belijning aan en de verlichting moet weer branden. Ook hangen we nog matrixborden en camera’s voor de parallelbaan aan de hulpbrug. Het Nellesteinpad gaat dan uiterlijk vrijdag aan het einde van de middag weer open.

Weersomstandigheden

In de winter is de kans altijd groter dat werkzaamheden uitgesteld worden vanwege weersomstandigheden. Zo kan er te veel wind staan om de hulpbrug op maandag in te hijsen en er kan teveel vorst zijn om dinsdagavond te kunnen asfalteren. De werkzaamheden worden dan op een ander moment uitgevoerd. Indien dit nodig is, wordt u hierover geïnformeerd.

Treintje

Het treintje rijdt door tot het Nellesteinpad weer open is.

Lees ook