Avond- en nachtwerkzaamheden bij Kantershof 1-3 februari

Van donderdag 1 tot en met zaterdag 3 februari asfalteren we de inritten van de noordelijke tunnelbuizen en verleggen we afrit 1 S113 Kromwijkdreef naar de noordelijke brug over de Gaasp. Voor deze werkzaamheden sluiten we de afrit een etmaal af voor het verkeer. De werkzaamheden voeren we zowel overdag uit als in de avond en nacht.

Verleggen afrit 1 S113 Kromwijkdreef

Afgelopen jaar bouwden we de tweede nieuwe brug over de Gaasp. De brug is inmiddels zo goed als af. Daarom verleggen we afrit 1 S113 Kromwijkdreef, van de A9 voor verkeer uit de richting Diemen, naar zijn definitieve plek op de noordelijke brug over de Gaasp.

 

Op de brug ligt de nieuwe afrit al klaar. Tussen de brug en de tunnelinritten moeten we de afrit nog maken. Op donderdag 1 februari brengen we daarvoor een asfaltonderlaag aan. Daarna zagen we detectielussen in het asfalt. Deze werkzaamheden voeren we uit tussen 7:00 uur en 24:00 uur.

Asfalteren afrit en tunnelinritten

Van vrijdag 2 februari 07:00 uur tot zaterdag 3 februari 10:00 uur werken we tussen de brug over de Gaasp en de inritten van de noordelijke tunnelbuizen. Hier brengen we de toplaag van het asfalt aan.

 

Om 10:00 uur gaat afrit 1 dicht voor het verkeer. Dan starten we met het verwijderen van de stalen en betonnen barriers die langs de afrit staan. Daarna zagen we lussen in het asfalt, frezen we delen van bestaand asfalt weg en asfalteren we de weg. Deze werkzaamheden duren tot ongeveer 02:00 uur. Aan de oostkant van de brug, bij de aansluiting van de afrit op de A9 stralen we bestaande belijning weg. Vervolgens zetten we langs de hele nieuwe afrit lijnen en markeringen op de weg en plaatsen we borden. Tot slot zetten we langs de hele afrit de barriers terug. De werkzaamheden zijn op zaterdag 3 februari om 10:00 uur klaar.

Hinder

Het asfalteren, frezen, zagen van lussen en plaatsen van barriers kan zorgen voor geluidsoverlast in de omgeving. Om de overlast te beperken, hebben we de afgelopen periode het geluidsscherm langs de afrit en op de brug gebouwd. Alle werkzaamheden vinden plaats achter dit geluidsscherm. Mogelijk ondervindt u ook hinder van de verlichting van de bouwplaats.

Afsluiting afrit 1 S113 Kromwijkdreef

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, sluiten we afrit 1 S113 Kromwijkdreef af voor het verkeer. We doen dit van vrijdag 2 februari 10:00 uur tot zaterdag 3 februari 10:00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via afrit 2 S112 Gooiseweg. De route wordt aangegeven met gele borden.

Verwijderen bouwketen bij fietstunnel

Op vrijdag 2 februari verwijderen we de bouwketen die naast het fietstunneltje staan dat onder afrit 1 doorgaat. Vanaf 07:00 uur bouwen we een kraan op naast de keten. De kraan wordt aangevoerd via onze bouwweg. Als om 10:00 uur de afrit dicht is, laden we met de kraan de keten op vrachtwagens en voeren ze af. De vrachtwagens staan op de afrit. Als de keten weg zijn, breken we de de kraan weer af. De werkzaamheden zorgen voor beperkte overlast in de omgeving.

Meer informatie

Bouwbericht – Avond- en nachtwerkzaamheden bij Kantershof