IXAS verwijdert geluidsscherm bij Nieuw Kempering en bouwweg

Kleine informatiebijeenkomst 31 januari

IXAS werkt aan de afwerking van de Gaasperdammertunnel. Er zijn daardoor geen werkzaamheden meer die voor grote geluidsoverlast zorgen. Daarnaast zijn veel terreinen rondom de tunnel niet meer nodig voor bijvoorbeeld transport of opslag. Bij Nieuw Kempering verwijderen we daarom begin februari het tijdelijke geluidsscherm dat langs de tunnel staat. Ook de bouwweg die langs de wijk loopt, halen we weg. Voor meer informatie bent u van harte welkom bij de speciale informatiebijeenkomst op woensdag 31 januari. Hierover leest u meer in dit bericht.

Verwijderen geluidsscherm

In maart 2016 plaatsten we een geluidsscherm bij de wijk Nieuw Kempering. Nu de ruwbouw van de tunnel gereed is, kan het scherm worden verwijderd. We doen dit vanaf maandag 5 februari. Eerst verwijderen we de schermen zelf. Daarna slijpen we de metalen staanders, waar de schermen aan zijn bevestigd, van de funderingspalen. Deze werkzaamheden duren vier tot vijf dagen. Alle materialen voeren we via de bouwweg af.

 

Na deze werkzaamheden kunnen we de vijftig funderingspalen uit de grond halen. Hiervoor gebruiken we een geavanceerde machine die trillingsarm werkt. Hiermee beperken we de trillingsoverlast in de omgeving en voorkomen we schade aan woningen. Van dit soort machines zijn er niet veel in Nederland, ze worden dan ook vrijwel continu in het hele land ingezet. Het is daarom op dit moment nog niet precies bekend wanneer de machine voor IXAS beschikbaar is. Dit zal tussen vrijdag 9 en vrijdag 23 februari zijn. In deze periode zullen we de funderingspalen verwijderen. De werkzaamheden duren vier dagen. De exacte data zetten we in het IXAS-werkschema dat op deze website te vinden is.

Opruimen bouwweg en aanbrengen gronddijk

Eind februari, als het scherm weg is, starten we met het verwijderen we de bouwweg. Hiervoor frezen en breken we het asfalt en voeren het met vrachtwagens af. Deze werkzaamheden duren een week.

 

Op het terrein tussen de tunnel en de watergang brengen we daarna een gronddijk aan om de ondergrond stevig te maken voor het toekomstige talud. Deze dijk bouwen we in twee delen op. Eerst brengen we een laag van twee meter aan. Deze laag moet drie maanden liggen om stabiel te worden. In juni brengen we een tweede laag van anderhalve meter aan.

 

De grond voor de dijk voeren we aan met kiepauto’s. De werkzaamheden duren per laag maximaal vier weken. De dijk zaaien we na elke laag in met gras zodat het weer groen wordt rond de tunnel. Deze dijk blijft liggen tot we starten met de aanleg van het park.

Werktijden en hinder

De verschillende werkzaamheden voeren we uit van maandag tot en met vrijdag tussen 7:00 en 19:00 uur. Freeswerkzaamheden voeren we uit tussen 8:00 en 19:00 uur. De werkzaamheden kunnen zorgen voor geluid in de omgeving van onder andere zware machines, voertuigen en achteruitrijpiepers. Mogelijk ondervindt u hiervan hinder.

Kleine informatiebijeenkomst 31 januari

Op woensdag 31 januari organiseren Rijkswaterstaat en IXAS een kleine informatiebijeenkomst. We doen dit bij het basketbalveld in de 3e Kekerstraat. Van 15:30 tot 16.30 uur kunt u hier meer uitleg krijgen over hoe we het geluidsscherm verwijderen en over de andere werkzaamheden die we in februari en maart bij u in de buurt uitvoeren. U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden met een e-mail aan communicatie@ixas.nl. U ontvangt dan een bevestiging.

Meer informatie

Bouwbericht – verwijderen geluidsscherm bij Nieuw Kempering en bouwweg