Bekijk het werk aan de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 vanaf de fiets!

Er wordt hard gewerkt aan de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht. En dat zie je: grote hopen zand, graafmachines en zandwagens die af en aan rijden en damwanden en tijdelijke bruggen die geplaatst worden. 

Fietsroute langs het werk

Pak de fiets en rij de route die we voor u hebben uitgezet langs de A9, van Ouderkerk aan de Amstel tot aan de Schipholbrug (andersom of een kleiner deel van de route fietsen kan ook). Er is geen start- of eindpunt, u kunt beginnen waar u wilt. De fietsroute is digitaal beschikbaar en vindt u door op onderstaande afbeelding te klikken.

Op de digitale routekaart staat informatie over de werkzaamheden. Zo komt u erachter waarom we elke maand 1 meter zand storten bij de Polderweg in Ouderkerk aan de Amstel, hoe het viaduct over de Amstel eruit komt te zien en waarom die groene doeken bij het Kazernepad in Amstelveen geplaatst zijn.

Maak kans op een gratis onderhoudsbeurt van uw fiets

Tijdens de fietsroute heeft u veel informatie gekregen over het project. Dat is handig voor het invullen van de puzzel over de werkzaamheden. Vul dan de puzzel in (dat kan ook digitaal) en maak kans op een gratis fietsonderhoudsbeurt ter waarde van € 65,00 bij een fietsenwinkel in de buurt. De oplossing van de puzzel kunt u tot en met 31 juli 2021 sturen naar A9Badhoevedorp-Holendrecht@rws.nl.

Bent u een van de winnaars? Dan ontvangt u een e-mail van ons. Veel fietsplezier!

Bereikbaarheid voor fietsers tijdens de bouwperiode

Hoewel de fiets- en voetpaden over de A9 grotendeels openblijven tijdens de bouwperiode, zullen ook fietsers en voetgangers soms hinder ondervinden van de werkzaamheden. Heeft u vragen? Naast ons online bezoekerscentrum, kunt u op woensdagen, donderdagen en vrijdagen altijd even langskomen in Amstelveen Inzicht, het informatiecentrum van de A9, gevestigd op Stadsplein 103 in Amstelveen (boven de bibliotheek).