Bezoek Gaasperdammertunnel tijdens Dag van de Bouw op 15 juni

Rijkswaterstaat  en aannemerscombinatie IXAS stellen tijdens de Dag van de Bouw een deel van de Gaasperdammertunnel open. Iedereen is van harte welkom op zaterdag 15 juni. Het bouwterrein in Amsterdam Zuidoost is open tussen 10.00 en 16.00 uur. Je kan een stuk door de tunnel fietsen en voor kinderen is er een activiteitenplein.

Tijdens deze dag kun je de tunnel van binnen bekijken en kom je alles te weten over de geschiedenis van de Gaasperdammerweg, de bouw van de tunnel en  de veiligheid in de tunnel. Er is een speelplein voor kinderen, een foto- en videotentoonstelling en de brandweer geeft een demonstratie hoe zij werken bij een calamiteit in de tunnel.

Laatste keer

Dit is de laatste keer dat de Gaasperdammertunnel meedoet aan de Dag van de Bouw. Volgend jaar rijdt het verkeer door de tunnel. In 2021 legt Rijkswaterstaat het park aan op het tunneldak.

Ingang

De entree is ter hoogte van de Kromwijkdreef tussen afrit S113 en de A9 Gaasperdammerweg. Auto’s en fietsen kunnen worden geparkeerd op het dak van de tunnel. De route door de tunnel is ongeveer twee kilometer. Trek dus goede schoenen aan. Mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel kunnen met eigen begeleiding ook de tunnel in.

Dit kan je verwachten

Zo zag de Dag van de Bouw er twee jaar geleden uit. Dat wil je toch niet missen?

A9 BAHO

De A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht doet ook mee met de Dag van de Bouw. Meer informatie daarover vind je op deze pagina.