Dag van de Bouw op 15 juni: meld u aan voor diverse excursies!

Zaterdag 15 juni tussen 12.00 en 17.00 uur is het weer zover, de Dag van de Bouw in bezoekerscentrum Amstelveen Inzicht. Samen met de Vervoerregio Amsterdam en de gemeente Amstelveen organiseert Rijkswaterstaat op deze dag weer allerlei activiteiten voor jong en oud.

Op en rond het Stadsplein en op verschillende bouwplaatsen in Amstelveen waar de Amstelveenlijn wordt vernieuwd, is die middag van alles te beleven. Medewerkers van het bezoekerscentrum kunnen u tijdens aansprekende InZicht talks van alles vertellen over de verbreding van de A9, het vernieuwen van de Amstelveenlijn en het Stadshart. Op het Stadsplein is onder andere de grootste zandbak van Amstelveen te vinden en gaat er een zandkunstenaar aan de slag met een zandsculptuur. Ook u kunt hier aan meedoen. Fiets- en bouwplaatsexcursies zijn er ook. En voor kinderen organiseren we een puzzelspeurtocht.

‘InZicht talks’

Op veel plekken in Amstelveen wordt al gewerkt en ook de komende jaren is de stad nog op de schop. Wat staat er op stapel bij de drie grote projecten? Experts praten u hier graag over bij tijdens de InZicht talks. Aanmelden is niet nodig, wel is het aantal plaatsen beperkt en vol = vol.

  • 30 – 13.00 uur: De verbreding en verdieping A9
  • 00 – 13.30 uur: De verbreding en verdieping A9
  • 30 – 14.00 uur: Het Stadshart in ontwikkeling
  • 00 – 14.30 uur: De Amstelveenlijn in vogelvlucht
  • 00 – 15.30 uur: De Amstelveenlijn in vogelvlucht
  • 30 – 16.00 uur: Het Stadshart in ontwikkeling

Excursies

Er zijn op de Dag van de Bouw twee fietsexcursies: een van 13.00 tot 15.30 uur langs de A9 en een van 14.00 tot 16.30 uur langs de Amstelveenlijn. Voor de A9 zijn er vijftien plekken en voor de Amstelveenlijn dertig, waarvan een deel op voorhand te reserveren is. Wilt u zeker zijn van een plek? Stuur dan een e-mail naar inzicht@amstelveen.nl (en vermeld daarbij welke excursie uw voorkeur heeft). Kaartjes moeten een half uur voor aanvang opgehaald worden in Amstelveen InZicht. Bent u niet op tijd? Dan maken we iemand anders blij met uw kaartje.

Bouwplaats Sportlaan open voor publiek

Neem een kijkje op een van de bouwplaatsen waar de Amstelveenlijn vernieuwd wordt. Aannemer VITAL mag dan in het weekend van 15 en 16 juni vierentwintig uur per dag aan het werk zijn, de bouwlocatie Sportlaan is open voor publiek. Van 12.00 tot 17.00 uur is er onder andere ieder half uur een rondleiding op de bouwplaats. Per rondleiding kunnen er maximaal 25 personen mee. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kunt u doen via dagvandebouw@vitalinfra.nl. Er is voldoende parkeergelegenheid en ook mensen met een functiebeperking zijn van harte welkom.

Puzzelspeurtocht

Voor kinderen is er naast een supergrote zandbank op het Stadsplein ook een puzzelspeurtocht met vragen over de drie grote projecten. Antwoorden zijn te vinden in InZicht en op het Stadsplein. Ook is er weer een mooie Dag-van-de-Bouw-kleurplaat. De kleurplaten worden uitgedeeld op de basisscholen, zijn vanaf 6 juni op te halen in het raadhuis en Amstelveen InZicht en te downloaden op www.amstelveeninzicht.nl. Kinderen die hun puzzeloplossing of ingekleurde kleurplaat tijdens de Dag van de Bouw inleveren in InZicht krijgen een heerlijk schepijsje.

 

Meer informatie over bezoekerscentrum Amstelveen Inzicht vindt u op https://www.amstelveeninzicht.nl

A9 Gaasperdammerweg

De A9 Gaasperdammerweg doet ook mee aan de Dag van de Bouw. Meer informatie daarover vind je op deze pagina.