Buurbouw bij Koningsspelen

Op vrijdag 20 april waren Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie IXAS namens Buurbouw aanwezig bij de Koningsspelen van het Orioncollege. Deze werden georganiseerd door de Stichting ‘Jongeren die het kunnen’. Stichting ‘Jongeren die het kunnen’ biedt aan jongeren met een laag IQ of gedragsproblemen naschoolse activiteiten op het gebied van sport, dans of muziek. Jongeren ontwikkelen hierdoor hun sociale vaardigheden en krijgen meer eigenwaarde.

Maar liefst 120 kinderen deden mee aan verschillende activiteiten waaronder ‘wijs de kraanmachinist de weg’. Op het veld voor de school stond een grote hijskraan. De kinderen leerden van een IXAS-veiligheidskundige handbewegingen waarmee ze de kraanmachinist opdrachten gaven om een staaf in een buis te laten zakken. De kinderen die dat goed deden, wonnen een medaille.

 

Buurbouw

Buurbouw is een samenwerking tussen Rijkswaterstaat, aannemerscombinatie IXAS en stadsdeel Zuidoost. Gedurende de verbreding van de A9 Gaasperdammerweg helpt Buurbouw om de omgeving van de bouwput een stukje mooier, beter of slimmer te maken. Het verzoek van Stichting ‘Jongeren die het kunnen’ sloot dus bijzonder goed aan bij wat Buurbouw doet. Zelf ook het idee dat Buurbouw jou of jouw vereniging kan helpen? Kijk dan op www.buurbouw.nl of stuur een mail naar post@buurbouw.nl.

 

Van deze dag is ook een filmpje gemaakt!