Calamiteitenoefening in Gaasperdammertunnel 5 en 6 november

Hulpdiensten houden 5 en 6 november een grote calamiteitenoefening in de Gaasperdammetunnel. Ze maken gebruik van de speciale calamiteitenroute aan de oostkant van de tunnel. Deze route gaat via afrit 1 S113 Kromwijkdreef. Van maandag 5 november 15.00 uur tot en met dinsdag 6 november 23.00 uur is deze afrit dicht voor verkeer komende uit de richting Diemen. Verkeer wordt omgeleid via afrit 2 S112 Gooiseweg. De omleidingsroute wordt met gele borden aangegeven.

Hulpverleners oefenen in november

Rijkswaterstaat organiseert deze calamiteitenoefeningen samen met politie, brandweer en ambulancediensten. Voordat de langste landtunnel van Nederland opengaat moet voor hulpverleners duidelijk zijn wat bijvoorbeeld de beste aanrijroute is, waar aansluitingen voor de brandblusleidingen zitten en hoe de vluchtroutes lopen. Tegelijkertijd testen we de veiligheidssystemen en oefenen de tunneloperators mee.

Omwonenden

Woont u in de buurt van de tunnel, dan kunt u wat van de oefeningen meekrijgen. U hoort bijvoorbeeld de sirenes van de nood- en hulpdiensten of ziet rook uit de tunnel komen.