Dag van de Bouw

Op zaterdag 20 mei is de jaarlijkse en landelijk georganiseerde Dag van de Bouw. Op verschillende plaatsen in Nederland stellen aannemers hun bouwplaats open om uitleg te geven over hun project en de bouw in het algemeen. IXAS en Rijkswaterstaat doen ook mee met het project A9 Gaasperdammerweg. Bezoekers kunnen ter hoogte van het Nelson Mandelapark een kijkje nemen in de tunnel.

Dag van de Bouw

De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland. Met het evenement willen Bouwend Nederland en de aangesloten bouwbedrijven laten zien tot welke technische hoogstandjes zij in staat zijn. In heel Nederland trekken de verschillende projecten ongeveer 100.000 bezoekers.

Parkeren en oversteken

IXAS en Rijkswaterstaat maken een deel van het bouwterrein van de tunnel op deze dag toegankelijk: het deel ter hoogte van het Nelson Mandelapark. Bezoekers parkeren aan beide zijden van de Gooiseweg op het bouwterrein. Ook maken we een fietsenstalling op eigen terrein. Bezoekers die hun auto geparkeerd hebben, lopen naar het evenemententerrein van de Dag van de Bouw. Hiervoor steken zij het Bullewijkpad over. Om dit veilig te laten verlopen, staat er een verkeersregelaar. Om het parkeren in goede banen te leiden, staan er parkeerwachten. Op het kaartje hieronder kunt u zien hoe de bezoekersstromen lopen.

 

Komt u ook?

Tussen 10.00 en 16.00 uur bent u van harte welkom. U kunt tot 15.30 uur het terrein op. Tijdens een wandeltocht over het bouwterrein en door de tunnel krijgt u allerlei informatie over de bouw van de tunnel en de dienstgebouwen. Voor jong en oud is er van alles te zien, te doen en te beleven.

Stevige schoenen

Hoewel het deze dag een evenemententerrein is, raden we aan een paar stevige schoenen aan te trekken. De wandelroute is ruim 2 kilometer en heeft een paar hellingen en op- en afstapjes. Hierdoor is het terrein niet toegankelijk voor mindervaliden met rolstoel of rollator en voor kinderwagens.

Meer informatie?

Bouwbericht – Dag van de Bouw