Spijkerpoepen met een kraan

De 120 kinderen die meededen aan de Koningsspelen bij de Bijlmerdreef merkten dat ze behoorlijk wat handigheid nodig hadden voor het spel ‘spijkerpoepen met een kraan’.

Want hoe kun je een kraanmachinist laten weten wat hij moet doen, als je alleen je handen mag gebruiken? Daarvoor leerden de kinderen van de IXAS-veiligheidskundige speciale gebaren waarmee ze de machinist van een afstand konden aansturen. Het team dat dat het beste deed en de meeste spijkers in de pot kreeg, won een medaille.

Jongeren die het kunnen

De spelen werden georganiseerd door de Stichting ‘Jongeren die het kunnen’. Deze stichting biedt aan jongeren met een laag IQ of gedragsproblemen naschoolse activiteiten op het gebied van sport, dans of muziek. Jongeren ontwikkelen hierdoor hun sociale vaardigheden en krijgen meer eigenwaarde. De stichting vroeg of Buurbouw mee wilde helpen tijdens de Koningsspelen. Het liefste met stoer materieel. Dat wilden we wel!

Buurbouw

Buurbouw is een samenwerking tussen Rijkswaterstaat, aannemerscombinatie IXAS en stadsdeel Zuidoost. Gedurende de verbreding van de A9 Gaasperdammerweg helpt Buurbouw om de omgeving van de bouwput een stukje mooier, beter of slimmer te maken. Het verzoek van Stichting ‘Jongeren die het kunnen’ sloot dus bijzonder goed aan bij wat Buurbouw doet. Zelf ook het idee dat Buurbouw jou of jouw vereniging kan helpen? Kijk dan op www.buurbouw.nl of stuur een mail naar post@buurbouw.nl.