De bouwers van de A9 Badhoevedorp – Holendrecht: Antonio Rodriguez

De verbreding van de A9 tussen knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht kan niet zonder alle uitvoerders die buiten aan het werk zijn. Een aantal van hen stellen we graag aan je voor. Zoals de Spaanse Antonio Rodriguez, die blij is met de grote aandacht voor veilig werken in Nederland.

Wie ben je en wat doe je bij VeenIX?

Ik ben Antonio Rodriguez en ik werk op dit moment mee aan het middelste deel van de A9BAHO. Ik werk binnen dit project als werkvoorbereider. Dit houdt in dat ik bij de eerste stappen van het bouwproces betrokken ben en meewerk aan de planning. Ik lever input aan collega’s die bezig zijn met ontwerp, maar ik vraag bijvoorbeeld ook tijdelijke verkeersmaatregelen aan. Op dit moment zijn we bezig met de voorbereiding van een bypass, die tijdelijk langs de A9 gaat lopen.

Wat maakt jouw werk leuk?

Het leukste aan dit project vind ik de uitdaging. Omdat de A9 dwars door Amstelveen loopt, moeten we met zó veel verschillende dingen rekening houden. Het motiveert me dat we hiermee zowel de verkeerssituatie verbeteren als de kwaliteit van leven van de omwonenden. Daarnaast is het leuk én leerzaam om met veel verschillende culturen samen te werken.

Welke projecten heb je hiervoor gedaan?

Ik ben opgeleid als civiel ingenieur. Ik heb al veel verschillende ervaring op kunnen doen en werk al zo’n 7 jaar buiten Spanje. Eerst in Qatar en Dubai en later in Singapore, waar ik meewerkte aan de aanleg van een nieuwe metrolijn. Mijn werk aan de A9 is mijn vierde klus over de grens.

Is het werken in Nederland anders dan in andere landen?

Het is zeker anders! Het werk in Nederland is minder stressvol. Er wordt namelijk meer de tijd genomen voor projecten. Aan de ene kant omdat Nederland hogere eisen stelt, aan de andere kant omdat veiligheid hier belangrijk is. En dan bedoel ik niet alleen de veiligheid van de werknemers zelf, maar ook van de automobilisten en omwonenden. De Nederlandse werkcultuur is daardoor erg prettig.

Met wie zit je ’s avonds aan tafel?

Met mijn vrouw, mijn steun en toeverlaat. Zij reist met mij mee naar elke klus die ik doe. We zijn een echt team en doen veel samen. Afgelopen kerst zijn we nog naar Spanje geweest waar onze familieleden wonen.

Wat doe je als je niet aan het werk bent?

Ik houd van sporten. Ik ben sinds kort weer begonnen met het trainen voor een triatlon. Daarnaast ga ik graag op reis met mijn vrouw. Omdat we nu zo centraal in Europa wonen, hebben we de gelegenheid om allerlei prachtige plekken te ontdekken.