De bouwers van de A9 Badhoevedorp – Holendrecht: Marta Rodríguez Blanco

De verbreding van de A9 tussen knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht kan niet zonder alle uitvoerders die binnen en buiten aan het werk zijn. Een aantal van hen stellen we graag aan je voor. Zoals de Spaanse Marta Rodríguez Blanco, die naast werkervaring ook een kat meenam na een project in de Filipijnen.  

Wat doe je bij VeenIX?

Mijn functietitel is CFO, Chief Financial Officer. Dat betekent dat ik de afdeling administratie en financiën aanstuur en toezicht houd op de boekhouding. Dat doe ik nu ongeveer tweeënhalf jaar.

Wat maakt jouw werk leuk?

Ik houd echt van mijn werk! Het leukste vind ik het werken aan projecten van deze schaal.  Zoveel mensen, met zoveel verschillende achtergronden die allemaal werken aan dit enorme project. Het geeft me veel voldoening om te zien dat we op bijna nul zijn begonnen en nu al zoveel hebben gepresteerd.

Welke projecten heb je hiervoor gedaan?

Dit is alweer het achtste land waarin ik werk, naast mijn thuisland Spanje. Ik begon mijn internationale carrière in Mexico, daarna heb ik achtereenvolgens gewerkt in de Verenigde Staten, Bangladesh, Vietnam, Singapore, de Filipijnen, Noorwegen en nu hier in Nederland. Vooral mijn tijd in Bangladesh heeft veel impact op me gehad. Op persoonlijk en professioneel vlak ben ik daar het meest gegroeid.

Is het werken in Nederland anders dan in andere landen?

De werkzaamheden zijn eigenlijk overal hetzelfde: zorgen dat het financiële plaatje klopt. Maar het blijven hele verschillende plekken om te wonen. In de loop der jaren ben ik een beetje verliefd geworden op Amsterdam, waar ik woon. Ik hoop dat ik hier nog lang kan blijven!

Met wie zit je ’s avonds aan tafel?

Met mijn partner en onze twee katten. Eentje komt uit Spanje, en de ander heb ik al sinds mijn tijd in de Filipijnen. En als het lukt ook met mijn zoon, maar hij studeert op dit moment in Cádiz (Spanje), dus hij is er helaas niet zo vaak meer bij. Als hij er is, gaan we graag samen Amsterdam in.