Dag van de Bouw A9BAHO een groot succes

De Dag van de Bouw trok in Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen afgelopen zaterdag totaal ruim 1.000 bezoekers. Ondanks de tropische temperaturen kwamen er veel mensen op de binnen- en buitenactiviteiten af.

Grote bouwwagens op het Sandbergplein

Met name de grote bouwwagens op het Sandbergplein waren populair. Kinderen konden onder begeleiding plaatsnemen in een kiepwagen en een wals. Maar ook het racecircuit met skelters en tractors trok de aandacht. En in belevingscentrum Amstelveen InZicht werd gespeeld met 600 liter Lego, was een Virtual Reality beleving van de verdiepte A9 ligging en deelde ijssalon Da Vinci ijsjes uit.

Rondleidingen A9 en Stadshart

Ongeveer 40 geïnteresseerden gingen mee met de rondleiding te voet door het Stadshart en de fietsrondleiding langs de A9. Laatstgenoemde is iedere woensdag mogelijk vanuit belevingscentrum Amstelveen InZicht. Tot aan de zomervakantie kan dit nog op 29 juni en 6 juli. Na de zomervakantie worden de rondleidingen hervat. Klik hier om je in te schrijven voor de fietsrondleiding.

Activiteiten Oude Dorp

Ook in het Oude Dorp waren verschillende activiteiten. Naast bouwwagens en een grote zandberg voor kinderen om in te spelen, konden bezoekers op het uitkijkpunt langs de A9 de toekomstige situatie bekijken met een Virtual Reality bril. Op het Smedemanplein waren jong en oud druk met het schilderen van een 36 meter lang kunstwerk op een rij containers. De komende weken wordt het kunstwerk afgemaakt door kunstenaar Tim Rodermans. De containers dienen ter vervanging van het huidige geluidscherm dat op korte termijn verwijderd wordt. Het kunstwerk is tot stand gekomen met input van bewoners in de omgeving.

Ouderkerk aan de Amstel

Op de bouwplaats aan de Polderweg in Ouderkerk aan de Amstel stonden eveneens grote bouwwagens en konden mensen een kijkje nemen op het zandpakket dat ten zuiden van de A9 wordt aangebracht voor de verbreding van de snelweg. Kinderen konden schatgraven in een flinke bult zand en vervolgens hun schat kleuren.

Landelijke actiedag

Rijkswaterstaat en A9 aannemer VeenIX organiseerden op verschillende locaties langs de snelweg activiteiten. In Amstelveen gebeurde dit in nauwe samenwerking met de gemeente die ook diverse bouwprojecten heeft lopen.