Ernstige verkeershinder S112 Gooiseweg ter hoogte van de A9 Gaasperdammerweg

De Gaasperdammertunnel gaat in vier fasen open voor verkeer. In de eerste twee fasen gingen de noordelijke tunnelbuizen en de nieuwe afrit 2 S112 Gooiseweg open voor het verkeer. De derde fase start vrijdag 25 september. In deze fase bouwen we in acht weken het verkeersplein op het dak van de tunnel. Hiervoor verwijderen we de hulpbrug die over de tunnel ligt waardoor de noord-zuidverbinding via de S112 Gooiseweg acht weken niet toegankelijk is. 

In deze acht weken verlagen we aan de zuidkant van de tunnel de Gooiseweg, zodat deze aansluit op het tunneldak. Op het dak bouwen we een compleet verkeersplein waar de op- en afritten van de tunnel en de Gooiseweg op aansluiten. 

Afsluitingen en omleidingen 

Fase 3 bestaat uit drie onderdelen: 

  1. Van vrijdag 25 september 22.00 uur tot maandag 28 september 05.00 is de A9 Gaasperdammerweg afgesloten voor verkeer richting knooppunt Diemen. Ook de Gooiseweg is in beide richtingen afgesloten tussen de Langbroekdreef en Karspeldreef. Vanaf dan is het niet meer mogelijk om via de oranje hulpbrug van Bijlmer-meer richting Gaasperdam en andersom te rijden. 
  2. Van maandag 28 september 05:00 uur tot maandag 5 oktober 05:00 uur is de S112 Gooiseweg in twee richtingen afgesloten tussen de Langbroekdreef en de noordkant van de tunnel. In deze periode zijn ook de af- en oprit S112 van A9 richting Diemen dicht. De af- en oprit van A9 richting Holendrecht zijn open.
  3. Van maandag 5 oktober 05:00 uur tot maandag 23 november 05:00 uur is de Gooiseweg dicht ter hoogte van Gaasperdammertunnel. Alle op- en afritten bij de S112 zijn open.

Weggebruikers worden omgeleid via de Karspeldreef, Kromwijkdreef, Langbroekdreef, Huntumdreef, Meerkerkdreef, Meibergdreef en Muntbergweg. 

Monitoren 

De eerste week van de afsluiting van de noord-zuid verbinding verwachten we dat verkeer alternatieve routes gaat zoeken. We monitoren de situatie en nemen waar mogelijk maatregelen.

Nieuwe situatie

Vanaf maandag 28 september is er een nieuwe situatie op de A9 Gaasperdammerweg. Doorgaand Verkeer richting Hengelo, Groningen en Almere rijdt via de hoofdrijbuis van de Gaasperdammertunnel. Lokaal verkeer met een bestemming in Amsterdam Zuidoost rijdt over de huidige A9. Bekijk de animatie op bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl

Vrijdag 20 november 22.00 uur tot maandag 23 november staat de laatste fase gepland en is de A9 Gaasperdammerweg in beide richtingen afgesloten. Op maandag 23 november zijn de tunnel en verkeersplein klaar en rijdt al het verkeer door de A9 Gaasperdammertunnel 

 > Bekijk de animatie over de nieuwe situatie

Werkzaamheden 2021

Als de huidige A9 leeg is, starten direct de sloopwerkzaamheden van de huidige A9. Op het tunneldak leggen we het park , fietspaden en wegen aan. De sloopwerkzaamheden en het grootste deel van transporten voor aan- en afvoer van materialen, duren tot en met april 2021. 

  > factsheet werkzaamheden fase 3 en Gooiseweg