Grondwerk knooppunt Holendrecht

Ook het knooppunt Holendrecht wordt uitgebreid met extra rijbanen. In januari gaat IXAS aan de oostkant van knooppunt Holendrecht van start met de aanleg het werkterrein.

Aanleg bouwwegen 

Om werkterreinen veilig te kunnen bereiken legt IXAS in de eerste twee weken van januari een aantal bouwwegen aan. Op de kaart staan het bouwterrein en de toegangspoorten aangegeven. Om toegangspoort nummer 22 en 23 te kunnen bereiken, leggen we in de watergangen tijdelijke dammen aan. De vastgestelde routes die ons bouwverkeer volgt, zijn ook op de kaart aangegeven. Deze routes zijn afgestemd met zowel Rijkswaterstaat als de gemeente Amsterdam. IXAS voert de werkzaamheden uit van maandag tot en met zaterdag tussen 7.00 en 19.00 uur.

Werkterrein bij de noordoostboog

Begin januari beginnen we ook met het aanleggen van een bouwweg en -terrein naast de noordoostelijke verbindingsboog van Knooppunt Holendrecht. Voor het bouwterrein brengen we zand aan dat we via poort 23 aanvoeren. Deze winter start IXAS hier met de bouw van de pijlers voor de nieuwe fly-overs richting Amsterdam en Utrecht. Omdat een aantal pijlers in de bestaande watergangen komt, worden deze tijdelijk gedeeltelijk gedempt.

Lees ook