Inloopbijeenkomst Holendrecht-West bezocht

Zo’n 20 geïnteresseerde omwonenden van de spoorkruising Amsterdam-Utrecht kwamen 12 mei langs bij het basketbalveldje voor het Nieuwersluishof in Holendrecht-West. Aannemerscombinatie IXAS heeft de omwonenden opgeroepen langs te komen via een bouwbrief die is verspreid in de buurt. Zij gaven er uitleg over de werkzaamheden aan het spoorviaduct, die op 18 mei beginnen.

Experiment

Behalve dat de buurt goed geïnformeerd moet worden over werkzaamheden, was de organisatie van deze bijeenkomst ook een experiment: het is moeilijk om omwonenden in Holendrecht goed te bereiken. IXAS wilde daarom de informatie letterlijk zo dicht mogelijk bij buurtbewoners brengen, zowel per brief, per e-mail als met deze bijeenkomst. In de toekomst volgen meer van deze bijeenkomsten.

Park op tunneldak

Tijdens de bijeenkomst bleek een aantal plannen nieuw voor de bewoners. Behalve interesse in de werkzaamheden van aankomende weken voor de spoorkruising Amsterdam-Utrecht, was er ook aandacht voor de toekomst: hoe ziet de omgeving er over een paar jaar eigenlijk uit? IXAS en Rijkswaterstaat hebben verteld over de 3 kilometer lange landtunnel die gebouwd wordt. Het toekomstige park op het dak kon op positieve reacties rekenen.