Herstellen watergang Kerriestraat

Van maandag 22 augustus tot en met vrijdag 26 augustus herstelt Rijkswaterstaat, in samenwerking met bouwcombinatie IXAS, de watergang tussen de Kerriestraat en de bouwplaats. We brengen beschoeiingsplanken aan en graven de watergang uit. De hardhouten beschoeiingsplanken worden de grond in getrild. De werkzaamheden worden vanaf de Kerriestraat uitgevoerd. Deze wordt daarvoor afgesloten voor het verkeer. Met dit bouwbericht informeren we u over de werkzaamheden en de hinder die ze mogelijk geven.

Watergang herstellen

Door de beschoeiing te maken, wordt de voormalige watergang ter hoogte van de Kerriestraat weer hersteld. Tijdens de aanleg van het geluidsscherm heeft IXAS de watergang deels gedempt. Dit was nodig om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren. De beschoeiing die we nu aanbrengen is de definitieve versie. Aan de zijde van het toekomstige park op de tunnel krijgt de watergang later een talud.

Kerriestraat afgesloten

De kraan die de beschoeiingsplanken de grond in trilt en de graafwerkzaamheden uitvoert, staat op de Kerriestraat. Er is te weinig ruimte om de werkzaamheden veilig uit te voeren terwijl er verkeer rijdt. De weg is daarom van maandagochtend 22 augustus 7.00 uur tot uiterlijk vrijdagavond 26 augustus 19.00 uur afgesloten voor verkeer. Voetgangers kunnen er wel langs. Zie de afbeelding in bijgaande bouwbericht voor de locatie van de werkzaamheden en de afsluiting. Verkeer kan via de 1e en 3e Kekerstraat op de plaats van bestemming komen.

Hinder en maatregelen

De werkzaamheden worden uitgevoerd van maandag tot en met vrijdag van 7.00 – 19.00 uur. Alhoewel het intrillen van houten beschoeiingsplanken minder hinder geeft dan het intrillen van damwanden, kunnen de werkzaamheden toch voelbaar en hoorbaar zijn. Daarom voert IXAS de werkzaamheden uit in een week dat Rijkswaterstaat de bewoners van de dichtstbij gelegen woningen hotelovernachtingen heeft aangeboden.

 

Bouwbericht – Herstellen watergang Kerriestraat (PDF)