Inhijsen liggers brug over de Amstel in de nacht

In opdracht van Rijkswaterstaat werkt aannemer VeenIX aan de verbreding van de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht (A9BAHO). De werkzaamheden aan de A9BAHO maken deel uit van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA). Met deze brief informeren wij u over werkzaamheden in uw directe omgeving.

Verbreding brug over de Amstel

Als onderdeel van de uitbreiding van de A9 vervangen en verbreden we de brug over de Amstel aan de zuidkant. De afgelopen maanden hebben we de kolommen en wapening van het zuidelijke deel van de nieuwe brug geplaatst. Wapening is een technische versterking die wordt aangebracht in een bouwwerk of in bouwmateriaal zoals beton.

Nachtelijke werkzaamheden

Van dinsdag 2 april tot en met maandag 8 april hijsen we de liggers op de kolommen. Liggers zijn balken waar straks het brugdek op komt te liggen. Dit doen we in de avond en nacht tussen 20.00 uur en 7.00 uur. Overdag, tussen 7.00 uur en 19.00 uur, leggen we platformen aan waarop grote kranen komen te staan om de liggers in te hijsen. Omdat de kraan elke nacht op een andere locatie moet staan om de werkzaamheden uit te voeren moet ook elke dag het platform opnieuw op- en afgebouwd worden.

Waarom in de nacht?

Omdat we de liggers vanaf de A9 hijsen, sluiten we ook een rijstrook van de A9 af. Om de doorstroming van het verkeer op de A9 te waarborgen, mag dit alleen in het weekend of de nacht. Daarom voeren we deze werkzaamheden in de nacht uit.

Zie afbeelding 1 op de volgende pagina voor de locatie van de werkzaamheden en een overzicht van de verkeershinder.

Wat merkt u ervan?

Geluids- en trillingshinder

  • Omdat de werkzaamheden om de liggers in te hijsen in de nacht plaatsvinden en er weinig andere omgevingsgeluiden zijn, verwachten we dat deze werkzaamheden extra goed hoorbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan de aanwezigheid van bouwverkeer en materiaal op materiaal.
  • Er is verlichting nodig om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren. Hier kunt u mogelijk hinder van ervaren.

Verkeershinder

Om deze werkzaamheden veilig uit te voeren voor zowel de medewerkers als weggebruikers, is de onderdoorgang van Amsteldijk Zuid voor al het verkeer afgesloten van dinsdag 2 april 7.00 uur tot en met vrijdag 5 april 19.00 uur. Het verkeer wordt met bebording omgeleid via de Burgemeester Boersweg.

We realiseren ons dat het afsluiten van de onderdoorgang betekent dat voetgangers en fietsers een flink stuk om moeten lopen en fietsen. Helaas is het vanwege het dagelijks verplaatsen van enorme machines niet mogelijk om een veilige passage te organiseren voor fietsers en voetgangers.

Meer informatie

  • Vragen over de werkzaamheden kunt u stellen via vragen@veenix.nl
  • Meer informatie over de werkzaamheden aan de A9BAHO vindt u op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl
  • Via onderstaande QR-code kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van het project
  • Voor vragen of opmerkingen over het project kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002
  • Ook bent u van harte welkom in Belevingscentrum Amstelveen InZicht, geopend op woensdag t/m vrijdag en iedere eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Amstelveen InZicht is gevestigd op Stadsplein 103 te Amstelveen, boven de bibliotheek.